Kocaeli'de "Maymun Çiçeği" vakası görüldü mü? İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Kocaeli Şehir Hastanesi''e dün deri lezyonları ile hastaneye başvuran ve sosyal medyada M-Çiçeği (MPOX) hastası olduğu yönünde yayılan iddialar hakkında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Kocaeli'de dün sosyal medya ve bazı yerel haber sitelerinde Kocaeli Şehir Hastanesi'ne derisinde lezyonlar görüldüğü şikayetiyle başvuran bir hastada M-Çiçeği hastalığına yakalandığı iddiasıyla karantinaya alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

Konuyla ilgili bugün Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama yayınlandı. Açıklamada, "Çeşitli medya organlarında yer alan "Kocaeli'de maymun çiçeğinden şüphelenilen hasta karantinaya alındı" iddiası başlıklı haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği görülmüştür. Basında yer alan habere konu olan hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup, Zona ve Zona zemininde gelişen yumuşak doku enfeksiyonu tedavisi başlatılmıştır. Hastanın belirtilerinin M-Çiçeği (MPOX) olarak bilinen hastalıkla uyumlu olmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri