Kırmızı ışığa yakalanmamak için sarıda geçti: İrem'in ölümüne neden olan sürücüye tahliye

İrem Alper'e (22) çarparak ölümüne, ablası Gizem Alper'in (24) de yaralanmasına neden olan Ramazan Kılınç (22), 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kılınç, yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Adana'da otomobili ile yolun karşısına geçmeye çalışan İrem Alper'e (22) çarparak ölümüne, ablası Gizem Alper'in (24) de yaralanmasına neden olan Ramazan Kılınç (22), 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kılınç, yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Yüreğir ilçesi Girne Bulvarı Asri Mezarlık yakınlarında 30 Mart'ta, kırmızı ışığa yakalanmamak için hızla sarıda geçen Ramazan Kılınç yönetimindeki 07 HZR 01 plakalı otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan İrem Alper ile ablası Gizem Alper'e çarptı. İrem Alper hayatını kaybetti, ablası yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Ramazan Kılınç tutuklandı. Ramazan Kılınç hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İKİ TARAF DA "ASLİ KUSURLU'

Davanın 3'üncü duruşmasında karar verildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ramazan Kılınç, kazada yaralanan Gizem Alper ile taraflar avukatları katıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden tarafların kusur durumu ile ilgili hazırlanan rapor mahkemeye geldi. Raporda, sanık sürücü Ramazan Kılınç'ın trafik lambalarına geldiğinde sarı ışığın kırmızıya döneceği sırada durmayarak iki kız kardeşe çarpması ve hızının kaza anında yüksek olması, ölen İrem ve yaralanan ablası Gizem Alper'in ise yaya yolundan geçmedikleri gerekçesiyle her iki tarafın "asli kusurlu" olduğu belirtildi.

EHLİYETİNE EL KONULDU

Mahkeme heyeti, kusur raporunu dikkate alarak sürücü Ramazan Kılınç'ı 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıp, yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye etti. Heyet ayrıca sanığın ehliyetinin 2 yıl süreyle alıkonulmasını da kararlaştırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gölette boğulma tehlikesi geçiren Yasin'den acı haber
Haluk Levent'in "vergi" isyanı!
YRP'li Aydal'ın 'Erdoğan' sözleri AK Partili Çelik'i sinirlendirdi: 'Çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlıktır'

Gündem Haberleri