'Kılıçdaroğlu-İmamoğlu ittifakı' iddiasına peş peşe yalanlama: 'Bu kulisler nereden çıkıyor'

Bir CHP yöneticisi ile olan görüşmesinde Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu CHP genel başkan adayı olarak Özgür Özel’in karşısına çıkmasını destekleyeceğine dair iddiayı yalanladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğinde bir araya gelmesinin ardından Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme yapıp yapmayacağı dillendirilmeye başlandı.

Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu ile yarın görüşmeniz bekleniyor ?" sorusuna, "Onların hepsi asparagas." derken Ekrem İmamoğlu'da konuyla ilgili "Ben hayretle izliyorum bu yemeğe olan ilgiyi. Yemekte buluştuğumuz değil de yani toplumumuzun yemekte neleri yemediğiyle ilgili bence daha fazla odaklanılmalı." diyerek görüşmenin sürekli sorulmasını anlamsız bulmuş ve ekonomi ile başka hususların daha önemli bulduğuna dikkat çekmişti.

Buluşma zamana bırakılırken Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun ortaya attığı iddia ise siyaset gündemini hareketlendirdi.

Terkoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bıraktığını ama siyasetten kopmadığını, kamuoyuna kritik mesajlar vermeye devam ettiğini, zaman zaman CHP’liler başta olmak üzere siyasetin önemli isimleriyle görüştüğünü belirterek CHP'li yöneticinin Kılıçdaroğlu ile görüşerek ilginç bir öneride bulunduğunu iddia etmişti.

İddiaya göre CHP’nin muhalefet olmaktan çıkacağını, Erdoğan’ın rotasına gireceğini savunan CHP yöneticisi Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Özel’in karşısına çıkması konusunda destek istedi.

Kılıçdaroğlu: Bu kulisler nereden çıkıyor anlamakta güçlük çekiyorum

Ancak söz konusu iddia Kılıçdaroğlu tarafından hoş karşılanmadı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Kılıçdaroğlu “Bu tartışmaların içine girmek istemiyorum Aytunç Bey. Evet, Ekrem Bey’le bayramda konuştuk ve bayramlaştık. O kadardı. Bu kulisler nereden ve nasıl çıkıyor anlamakta güçlük çekiyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu cephesi: Deli saçması

İmamoğlu cephesi de ortaya atılan iddialar karşısında sessiz kalmadı. 'İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ittifakı' iddiasını uydurma olarak nitelendirildiği açıklamada şunlar ifade edildi:

“26 Haziran’da bir yemek var diye uydurdular. Delinin biri kuyuya taş attı ve tartışma yaşanıyor. Bir de İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ittifakı diye bir şey uydurdular. Şurası çok net: İmamoğlu, İBB Başkanı; Özgür Özel de genel başkan ve bu böyle devam eder. Deli saçması bunlar"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yeni bir Seçil Erzan vakası! 200 milyon liralık vurgun iddiası: İntihar girişiminde bulunmuş
Kuğulu Park’ta kavga eden erkek kuğulara tel örgülü önlem!
"Mini etek giyiyor" diye eşini bacaklarından vurmuştu! 2. duruşmada tahliye oldu

Gündem Haberleri