Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek

Kılıçdaroğlu, Kobani Davası'nda en ağır cezayı alan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceğini duyurdu.

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Zafer Arapkirli, Ali Kemal Erdem ve Atakan Sönmez'in sorularını yanıtladı.

Kobani Davası kararlarına yönelikte yorumlamada bulunan Kılıçdaroğlu, Kobani Davasından 42 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmasını 'hukuk faciası' olarak değerlendirdi ve yarın kendisini ziyaret edeceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Demirtaş'ı 'Ben seni başkan yaptırmayacağım' dediği için içeride tuttuğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun yarın Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceğine yönelik açıklaması şöyle:

Bir vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için anayasa değişikliğine gerek yok. AK Parti'nin grubu yetiyor zaten. Neden bir anayasa değişikliği ile dokunulmazlıklar kaldırılmak isteniyor? Çünkü CHP'ye tuzak kuruyorlar. O dönem terör bir hayli yoğunlaşmış vaziyette, dokunulmazlıkları bir anayasa değişiklikleri halinde getirelim buraya, CHP'de buna hayır diyecek o zaman seçimlerde meydanlarda 'Teröristleri koruyan parti bu' diyeceklerdi. Biz de dokunulmazlıkları kaldırın kardeşim dedik.

Selahattin beyin bugün içeride olması bir hukuk faciasıdır. Erdoğan özellikle onu içeride tutuyor 'Ben seni başkan yaptırmayacağım' dediği için. Sadece Selahattin bey değil Gezi tutukluları var. Milletvekili var. Osman Kavala var. Siz mahkeme kararı, AYM, AİHM kararı uygulamıyorsunuz...

Yarın, Demirtaş'ı ziyarete gideceğim.

Demokrasi sadece benim için değil. Bir insanın düşüncesi kısıtlanır mı? Bizim mücadelemiz sıradan bir mücadele değil. Biz otoriter bir yönetime karşı, yargıyı tanımayan bir yönetime karşı mücadele ettik. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadele. Bir milim geri adım atmadık biz. Şimdi suçlanıyoruz. Bütün bunları ben mi yaptım? Onların hakkını, hukukunu savunan benim ama suçlanan da benim. Elinde kalem, yazacak bir şey bulamıyor kimi eleştiririz? Tabii ki Kılıçdaroğlu'nu. Nasılsa bir şey olmayacak. İnsan da bir vicdan, ahlak, erdem olur. Hatam olur, eleştirebilirsin ama bu kadar da olmaz.

Demirtaş çok sevilen birisi, saygı duyulan birisi. Haksız yerde hapiste tutulduğu için milyonlarca Kürt'ün ve Türk'ün vicdanında rahatsızlık duyduğu bir kişi. Bir insan bu kadar hapiste tutulmaz diyorlar. İnsaf ya. Demirtaş CHP'ye oy mu verir? Hayır. Haksızlık karşısında susarsanız en büyük adaletsizliği siz yapıyorsunuz.

Gezi'de Taksim meydanını açan benim. Kadıköy'deki mitingi iptal edip, Taksim'i açan benim gel tutukla o zaman kardeşim. Osman Kavala'dan ne istiyorsun sen?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Maden ocağında iş cinayeti: 24 yaşındaki genç makine kapağının altında can verdi
Nişan alışverişi dönüşü korkunç kaza: 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı
Kontrolden çıkan beton aracı kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gündem Haberleri