KDV kaçakçılığı yapanlara kim hesap soracak?

Yüzde 19 KDV kaçakçılığı yapan inşaat firmalarına tepkiler büyüyor.

DAMGA ÖZEL - Proje içerisine su deposu, otopark gibi alanlar ekleyip, villayı alan müşterilere siz daha sonra burayı imar genişleterek projesiz değişiklik yapabilirsiniz diyerek ikna eden inşaat firmalarına Büyükçekmece Belediye yetkilileri göz yummakla suçlanmakta.

Kanunsuzluğa kimler göz yumuyor?

Büyükçekmece’de devam eden göl kenarındaki bazı inşaat projeleri 149 m2 üzerinden yapılmakta. Bunun sebebi; 149 m2’lik inşaattan % 1 KDV alınıyor, 150 m2’den büyük olandan yüzde 20 KDV alınıyor. Firmalar müşteriye proje satarken devletten kaçırdığı yüzde 19 KDV’yi indirim gibi gösteriyor. Şayet 149 m2’ye razı olmayan müşterilerine ise ruhsata aykırı yapılaşma olan, su deposu, araç otoparkı adı altında yerleri daha sonra imar genişleterek projesiz değişiklik öneriyor. Yasal olmayan bu değişikliklere ve düzenlemelere normalde hem para hem de hapis cezası uygulanmalı. Ancak birçok inşaat projesinde yer alan bu kanunsuzluklara kimler neden göz yumuyor?

Yetkililere açık çağrı!

Vatandaş normal bir 155 m2’lik apartman dairesini 2,5-3 milyon TL’ye satın aldığında içerisinde yüzde 20 KDV ödüyor. Uyanıklar ise 50-60 milyon TL’lik 149 m2’lik villaya yüzde 1 KDV ödüyor. Buradan DAMGA Gazetesi olarak başta cumhuriyet savcıları olmak üzere, belediye yetkililerini göreve davet ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri