Kandil günü ne zaman, Mevlid Kandili hangi gün? İşte 2024 dini günler takvimi...

Mevlid Kandili'nin tarihi merak edilip sorgulanıyor. İşte Diyanet tarafından yayınlanan 2024 dini günler takvimine göre kandil tarihi...

2024 yılının son kandili olarak bilinen Mevlid Kandili'nin tarihi merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, dini günler takvimine 2024 senesinin son kandili olan Mevlid Kandili'nin tarihini de ekledi. İşte kandilin tarihi...

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid kelimesinin doğum zamanı anlamına geldiği biliniyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyaya geldiği zaman olarak bilinen bugün ibadetlerle idrak ediliyor.

Rebî'ul-evvel ayının 11'inci gününde eda edilen bugün, bu sene 14 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek. Bu kıymetli gece, Kadir gecesinin ardından en kıymetli gece olarak bilinmekte.


MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ NELER?


Mevlid Kandili günleri için özel bir namaz veya ibadet şekli bulunmamaktadır. Ancak her mübarek gün ve gece, bağışlanma ve çeşitli ibadetlerle yaşamımıza çekidüzen vermek için bir fırsat olarak ifade edilir.

Bu sebeple bugünlerde Kur'ân-ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmelidir. Ayrıca Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e salât-ü selâmlar getirilmelidir.

Aynı zamanda kaza, nafile namazlar kılınmalıdır. Eğer varsa o geceye ait nakledilmiş olan namazlar, onlar da ayrıca kılınmalıdır. Kandil gecesinde bunlar dahil pek çok farklı dua ve ibadet gerçekleştirilebilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Valisi Davut Gül, 'müjde' diyerek duyurdu: 'Okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi'
Barışa hasret kaldık
Varoluşsal kriz

Gündem Haberleri