Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan'dan Suriye açıklaması: Güçlü bir Suriye görmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 17:07'de başlayan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 17:07'de başlayan Kabine Toplantısı sonrası gündemdeki konulara ilişkin kamuoyuna kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Orman yangınlarıyla mücadele) Orman yangınlarıyla etkin mücadele konusunda örnek adımlar attık. Bu mücadeleyi 5 binden fazla kara aracıyla sürdürüyoruz. Terörle mücadelede destan yazan insansız hava araçlarını yeşil vatanın savunmasında da hali hazırda kullanıyoruz. Dünya'da orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz.

Bugün itibariyle 25 bin personelimiz ve 122 bini aşkın gönüllümüz ormanlarımızı korumak için fedakarca çalışmaktadır.

- (Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar) 13'üncü yılını tamamlayan Suriye krizi en fazla bizim bölgemizi etkiledi. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de soykırıma varan katliamlar yine bizlerin yüreğini yakıyor. İsrail'in gözünü komşularına diktiğini görüyoruz. Lübnan'a yönelik saldırıların artması bölgemiz adına bizi endişelendirmektedir.

Erdoğan: Güçlü bir Suriye görmek istiyoruz

- (Suriye ile görüşme adımları) Güçlü bir Suriye görmek istiyoruz. Biz ayrılıkları derinleştirme yerine ortak paydayı büyütmenin derdindeyiz. Bunun için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa geçmişte olduğu gibi görüşmekten imtina etmeyiz.

Oyunu kimin kurduğunu çok iyi biliyoruz

- (Kayseri'deki olaylar) Bu oyunu kimlerin yazdığını bunların kimlerin figüranlık yaptığını çok çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle bu tuzaklara ne biz ne de Suriyeli kardeşlerimiz düşmeyeceğiz. Kimse kendini devletin, polisin yerine koyamaz. Kayseri'deki olaylar sonrasında iş yerlerine saldıran, polise saldıran 474 provokatör gözaltına alındı.

Avusturya maçı öncesi Milli Takıma başarılar diledi

- Bu akşam Avusturya karşısında çeyrek final mücadelesi verecek A Milli Futbol Takımımıza Rabbimden başarı diliyorum. Bizim çocukların kazanacaklarına inanıyorum.

- Bu akşam Avusturya karşısında çeyrek final mücadelesi verecek A Milli Futbol Takımımıza Rabbimden başarı diliyorum. Bizim çocukların kazanacaklarına inanıyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri