İzmir Torbalı'da şırdancıda patlama: 1 kişi gözaltında

İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. İş yeri işletmecisinin de şüpheli olarak yakalanması için polisin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

BAŞKAN TUGAY: 5 ÖLÜ, 63 YARALI

Patlamanın ardında bölgeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı'da hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret ederek acil şifalar diledi. Başkan Tugay, bir apartmanın zemin katında yer alan iş yerinde yaşanan patlamadan dolayı 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 63 kişinin de yaralandığını belirtti. Patlamanın Ayrancılar'ın en işlek caddelerinden birinde yaşandığını, hafta sonu olması, bölgede pazarın kurulması, ayrıca iş yerinin karşısında kahvehane ve pastanenin bulunması nedeniyle yaralı sayısının yüksek olduğunu belirten Başkan Tugay, "3 yurttaşımızın olay yerinde, 2 yurttaşımızın hastanede yaşamını yitirdiğini öğrendik. 3 kişiden 1'i patlamanın yaşandığı iş yerinde hayatını kaybetti. Bir kadın olduğunu öğrendik. 5 yaralı yurttaşımız İzmir'deki hastanelerde, 40'ı Torbalı Devlet Hastanesi'ne, 18 kişi ise özel hastanede tedavi görüyor." dedi.

'İLK DEĞERLENDİRMEDE BİNALARIN TAŞIYICI KOLANLARINDA SIKINTI YOK'

Cemil Tugay, patlamadan kaynaklı çevredeki binalarda meydana gelen hasar konusuna da değinerek, "Valiliğin yaptığı değerlendirmede olayın tüp patlamasından kaynaklandığının belirtildi. 7'si ağır olmak üzere 9 binada hasar var. İlk değerlendirmede binaların taşıyıcı kolanlarında sıkıntı olmadığı, çökme riski bulunmadığı belirlendi. Kontroller devam ediyor. Güvenlik amaçlı itfaiye ekiplerimiz yurttaşlarımızı binalardan çıkardı. Evlerinde kalamayacak olan yurttaşlarımızı ihtiyaç olması halinde misafir edecek önlemleri aldık. Gerekli tüm ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Patlamanın yarattığı hasar dışında yangın kaynaklı bir hasar, yaralanma yok" ifadesini kullandı.

'YARALARIMIZI SARACAĞIZ'

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Tugay, "Kayıplarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Dün orman yangınları, bugün yaşadığımız bu patlama nedeniyle çok üzüntü verici olaylar yaşadık. Valilik, AFAD, belediyemiz, ilçe belediyesi tüm önlemleri almış durumda. Yaralarımızı saracağız. Hastanede yaralı yurttaşlarımızı ziyaret ettim ve moral vermeye çalıştım. Konuşabildiğim, ulaşabildiğim kişilere geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm yurttaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ'

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise "Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü araştırılacak. Cemil Başkanımız olayın hemen ardından buraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyemiz yurttaşlar için kalacak yer teminiyle ilgili, sosyal destekle ilgili çalışmalar yürütüyor. Belediye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. İlçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. El birliğiyle atlatacağız. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum" diye konuştu.

İTFAİYE BİNADAKİ YARALI VE YAŞLILARI KURTARDI

İzmir İtfaiyesi de patlama nedeniyle bir merdivenli araç, 4 arazöz, bir kurtarma aracı, bir ambulans ve 45 personelle olay yerine giderek öncelikle binalardaki yaralı ve yaşlıları kurtardı. Olay yerine gelen çok sayıda ambulans ise yaralıları hastanelere taşıdı. İtfaiye ekipleri, binaları kontrol ederek yurttaşların güvenliği için kırılan camların temizliğini yaparken, olay yerinde çalışmalar sürdürüyor. Büyükşehir zabıta ekipleri ise güvenlik amaçlı önlem alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri