İYİ Partili Buğra Kavuncu, tasarruf paketindeki 'basın' maddesini eleştirdi: 'Ölüm fermanı'

İYİ Partili Buğra Kavuncu, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ndeki 'basın ve yayın giderleri' maddesinde alınan tedbirlere yönelik eleştirilerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Pakette kamu kurumlarının kullandığı araç ve binalardan yurt dışı geçici görevlendirme giderlerine kadar birçok tedbir alındı. Buna göre paket kapsamında yeni bina alımı ve yapımı 3 yıl süreyle durdurulacak, 3 yıl boyunca emekli olan kadar yeni personel istihdam edilecek, kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getirilecek.

Ancak alınan tedbirler kapsamında diğer dikkat çeken maddelerden biri de basın ve yayın giderlerine yönelik atılan adım oldu.

Basın ve yayın giderlerine yönelik alınan tedbirlere göre kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılamayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkan Vekili Buğra Kavuncu da kamu tasarrufu paketindeki basın ve yayın giderleri kısmını eleştirerek söz konusu maddenin yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Konuya dair iktidara tepki gösteren Kavuncu, "Bu noktaya gelmemizin ana sorumlusu gene sarayın kendisidir, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. 'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' anlayışıyla bugün bu tedbirlerin alınmasına ve halkımızın sırtına bu yükün yüklenmesine neden olmuştur" dedi.

Kavuncu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yerel basın yandaş basın değildir. Yerel basın iş adamlarının fonuyla oluşturulan basın da değildir. Yerel basın sokağın, hayatın kılcal damarlarıdır. O yüzden, birçok israf kalemi varken yerel basına biçilen bu ölüm fermanına karşı bu maddenin tekrar gözden geçirilmesini elbette ki talep ediyoruz.

Anlaşılan o ki itibardan tasarruf edemeyenler yerel basın üzerinden demokrasiden tasarruf etme yoluna gitmişler. Bu tasarruf tedbirleri sarayda bir tasarruf yapılmadığı sürece hiçbir şekilde toplum tarafından samimiyetle karşılanmayacaktır, ciddiye de alınmayacaktır.

Bu noktaya gelmemizin ana sorumlusu gene sarayın kendisidir, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. 'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' anlayışıyla bugün bu tedbirlerin alınmasına ve halkımızın sırtına bu yükün yüklenmesine neden olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MİT'ten eylem notlarını taşıyan 2 teröriste nokta operasyon

Gündem Haberleri