İYİ Parti'de istifa dalgası sürüyor: 'Partiye verdiğimiz emekler ziyan oldu'

Eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı ve eski Genel İdare Kurulu Üyesi Yetkin Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partiden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener döneminde yerel seçimlerden önce başlayan istifa krizi yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nun döneminde de devam ediyordu ancak azalmıştı. Bu kez de İYİ Parti’nin kurucularından Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın partiden istifa etmesiyle kriz yeni boyuta taşındı.

Dün Koray Aydın, Akşener'in Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı çağrılara değinerek İYİ Parti yönetiminin bu konuda sessiz kalmasını eleştirmiş ve söz konusu görüşmenin 'bardağı taşıran son damla' olduğunu söylemişti.

Aydın'ın istifasının ardından İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden ve eski Genel Başkan Meral Akşener'in "Kızımdır" dediği Sevin Çağlayan, İYİ Parti'nin kurucularından, eski milletvekili ve GİK üyesi İbrahim Halil Oral da Erdoğan ve Akşener'in görüşmesine dair açıklama yapılmamasını ve partinin bu konuda tutum almamasını eleştirerek görevinden istifa etti.

AYDIN'IN SAĞ KOLU DA İSTİFA ETTİ

Bu isimlerin ardından istifa dalgasına yeni bir kişi daha eklendi. İYİ Parti eski Ankara İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) eski Üyesi Yetkin Öztürk, partideki yolculuğuna son verme kararı aldı.

"Partiye verdiğimiz emekler ziyan oldu" diyen Öztürk, millete ve teşkilata rağmen İYİ Parti çatısı altında artık yol yürümenin mümkün olmadığını söyledi.

Yetkin Öztürk paylaşımında şunları yazdı:

Milletimize hizmet etmek için, vatansever birçok arkadaşımızla emek vererek kurduğumuz İYİ Partiden bugün istifa ediyorum. Milletimiz için bunca yılda verdiğimiz tüm çalışmalar, heyecanlar, emekler ziyan oldu, üzgünüz. Ama her şeye yeniden başlama iradesi içimizde tümüyle mevcut. Ecdadımızın, Devletimizin kuruluşunda Atamıza verdiği 100 yıllık yemine sabitiz; yılmadan, usanmadan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyeti için çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İki otomobilin yarışı kazaya neden oldu: Ölü ve yaralılar var
Gülşah İnce ile Oğuz Demir dünyaevine girdi: Nikahı Ekrem İmamoğlu kıydı, Özgür Özel şahitlik etti
Yunan unsurlarınca Türk karasularına itilen 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Gündem Haberleri