İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Adalet Bakanı'yla görüşecek: 'Bu vahşetin önlenmesi lazım'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Arnavutköy'de boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Serpil Gül'ün Sultanbeyli'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Dervişoğlu, konuyla ilgili Adalet Bakanıyla görüşeceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Serpil Gül'ün Sultanbeyli'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Dervişoğlu ziyaret sırasında Serpil Gül'ün annesi Hediye Kartal, ağabeyi Uğur Kartal, kız kardeşi Selda Yılmaz ve erkek kardeşi Abdullah Kartal ile görüştü. Ziyaret sırasında Dervişoğlu'na İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Alper Akdoğan, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Buğra Kavuncu, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun da eşlik etti. Müsavat Dervişoğlu taziye ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu'nun açıklamaları sırasında Serpil Gül'ün annesi Hediye Kartal gözyaşlarına boğuldu.

"ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ SEFERBER EDECEĞİZ"

Müsavat Dervişoğlu, "Yakın bir tarih içerisinde yaşanan, Serpil Gül'ün vefatıyla sonuçlanan elim bir olay için bugün aileyi ziyarete geldim. Hem aile büyükleriyle görüştüm hem de merhumenin kardeşleriyle görüştüm. Üzüntülerimi ve taziyelerimi bildirdim. Şart ne olursa olsun bu olayların bir daha yaşanmaması için bunun dava sürecini takip edeceğimizi ve ailemizin yanında olacağımızı, şu anda Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bulunan çocuklarımızın geleceği için de elimizden gelen tüm gayreti seferber edeceğimizi ifade ettim" dedi.

"DİNİMİZLE TÖREMİZLE UZAKTAN YAKINDAN İLİŞKİSİ YOK"

Yaşama hakkının en önemli insan hakkı olduğunu belirten Dervişoğlu, "Dolayısıyla bu hakkın gasp edilmesine yönelik tecavüzlerin kabul edilebilir bir yanı da yoktur. Bunu geleneklerimizle, dinimizle, töremizle ilişkilendirmek de asla doğru değildir. Bu aslında bakarsanız vahşettir. Kadınlarımız için koruma kararı alınıyor. Kadınlar için uzaklaştırma kararı alınıyor; ama çantasında koruma ve uzaklaştırma kararı olan kadın da sokak ortasında öldürülebiliyor. Öncelikle bilinmesini isterim ki bunun bizim dinimizle ve töremizle uzaktan yakın bir ilişkisi yoktur ama orta yerde bir gelişmemişlik sorunu vardır. Kişilerin kendi namı hesaplarına adaleti temin ve tesis etmeye yönelik bir eylemde bulunmalarının da kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu adalet duygusunun da zedelenmesine vesile olacaktır. Dolayısıyla bu cinayetlerin, olayların bir daha yaşanmaması için toplumun bütün müesseselerinin ayağa kalkması ve bu olayların olmaması için elinden geleni de yapması gerekmektedir" diye konuştu.

"ADALET BAKANIYLA GÖRÜŞECEĞİM"

Dervişoğlu, "Dilerim ki yaptıklarımız söylediklerimiz attığımız bu iyiniyetli adımlar toplum tarafından doğru anlaşılır ve kabul görür. Bu olayların bir daha yaşanmaması için de vaziyet almamıza vesile olur. Bu vahşetin önlenmesi lazım. Kanuni düzenlemeler de gerekebilir; çünkü anlaşılıyor ki bu yasa yeterli değil. Aileyi koruma diye bir kanun çıkarıyorsunuz, baba cezaevinde, anne mezarda, çocuklar Çocuk Esirgeme Kurumu'nda, bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Dolayısıyla sanıklar cezalandırılacak ki bu suçlar tekerrür etmeyecek. Bunun için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu duruşumuz da herkese örnek olsun. Bir cinayete makul gerekçe arayan herkes insanlığa ihanet ediyordur, bu cinayetin faillerinden biridir. O sebeple hem hakimlerimiz hem savcılarımız, hem hukuk camiası meseleye doğru bir yerden baksın diyorum" ifadelerini kullandı.

Konunun takipçisi olacaklarını da belirten Dervişoğlu, "Bu suçların mağduru olan ailelerin yanında olacağız. İl başkan yardımcılarımız var avukat olarak bu davaya müdahil olacaklar, katılacaklar. Ailemizin yanında duracaklar. Ben de Ankara'dan süreci takip edeceğim. Hatta konuyla ilgili Adalet Bakanıyla da görüşeceğim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da korkunç olay: Marmaray'da bir kişi raylara atlayarak intihar etti
Ali Koç'tan olaylı maç hakkında ilk açıklama: 'Bu kişi polislerle tokalaşarak stattan ayrılıyor'
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, PFDK'ya sevk edildi

Gündem Haberleri