İstanbul'a CHP bayrağı dikelim

CHP Avcılar İlçe Örgütü'nün 'Cihangir Mahallesi Dayanışma Yemeği' etkinliğinde konuşan CHP Milletvekili Zeynel Emre, 2019'daki yerel seçim öncesi hedeflerini açıkladı. Emre, “Öncelikle; İstanbul'a CHP bayrağını bir dikelim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Örgütü'nün düzenlediği 'Cihangir Mahallesi Dayanışma Yemeği' etkinliği geniş bir katılıma sahne oldu. İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın ev sahipliğini yaptığı etkinlik Grand Life Garden Düğün Salonu'nda yapıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı yemeğe CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Parti Meclisi üyesi Turan Hançerli ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. İlçe örgütünde gerçekleştirilecek seçim öncesi hem partilileri bir araya getirmek hem de birlik beraberliği güçlendirmek maksadıyla düzenlenen yemekte gündeme dair de önemli nitelikte konuşmalar yapıldı.

Avcılar çok dinamik
Avcılar'ın İstanbul'un en dinamik ilçesi olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Zeynel Emre, Avcılar'daki bu potansiyelin diğer ilçeler içinde bir fırsat olduğunu söyledi. 2019'da yaklaşan yerel seçimi de anımsatan Emre, önceliklerinin İstanbul'a CHP bayrağı dikmek olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı; “2019 seçimleri Türkiye tarihi için kırılma noktası olacak. Sağ-sol mücadelesinden çok demokrasiye inananların ve inanmayanlarım mücadelesi içinde geçecek. Onun içindir ki hem genelde ve hemde yerelde mevcut ilçe kongrelerini çok iyi değerlendirmemiz lazım. Mücadeleci ve akılıcı yöneticilerle yolumuza devam edip bu seçimlere hazırlanacağız. Bu ülkeyi kuran bir parti olarak ülkeyi karanlıklardan bizler elbirliği ile çıkaracağız.”

Yeni bir başlangıç 
Etkinliğin ev sahipliğini yapan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan ise Avcılar'a dair mesajlar verdi. 10 Aralık'ta yapılacak ilçe örgütü seçimini anımsatan Bozan, “Yeni bir başlangıç yapmamız lazım” diyerek bunun hem Avcılar için hem İstanbul için gerekli olduğunun altını çizdi. Türkiye'de büyük bir mücadele başlatmaları gerektiğini de anlatan Bozan, “Atatürk’ün kurduğu o muhteşem Cumhuriyeti kurumlarıyla birlikte yeniden ayağa kaldırmalıyız. Açılan gedikleri kapatmalı ve onarmalıyız. Bu önemli mücadeleyi yapmamız için ise bazı düzenlemeler yapmamız gerekebilir. Böylesine önemli bir mücadeleyi yürüteceksek eğer, buna çok hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bize vakit kaybettirecek kendi içimizdeki küçük ve anlamsız tartışmaları kesinlikle bir kenarı bırakmalıyız. Böylesi yarışlar sonunda birbirimize asla küsmemeliyiz. Bizleri asıl mücadele dışarıda bekliyor. Kimlere karşı mücadele; bu ülkeyi gerici zihniyete götürmek isteyenlere karşı olmalı mücadelemiz” dedi.

Türkiye kötüye gidiyor
Türkiye'deki siyasi atmosferin oldukça kötü olduğunu da anlatan Bozan, halkın CHP'den ciddi derecede umutlu olduğunu iddia etti. Bozan, “Bizlere umut bağlayan milyonlar var. O umutlara cevap vermek için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Bu parti hak, hukuk ve adalet için 450 kilometre yürüdü. Ancak daha işimiz bitmedi. Daha çok yürüyeceğiz. Daha çok mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi bizim özlediğimiz, bizim hayal ettiğimiz özgür ve çağdaş bir ülke yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. ANIL BODUÇ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri