İstanbul ve Trakya risk altında! Şimşek, yıldırım, sağanak, dolu…

İstanbul’da en sıcak günlerden birinin yaşanmasının ardından haftanın son iş gününde sıcakların ani bir düşüş yaşaması bekleniyor.

Sıcak havaların hüküm sürdüğü İstanbul ve Trakya bölgelerinde ani hava değişimi beklenirken, bu durumun farklı hava olaylarını da beraberinde getireceği uyarısı yapıldı.

Hava Forum sayfasının yaptığı paylaşıma göre, İstanbul ve Trakya bölgelerinde 14 Haziran Cuma günü düşüşe geçecek hava sıcaklığı beraberinde dolu, sağanak yağmur, yıldırım ve şimşek gibi hava olaylarını da getirebilir.

Bulgaristan’da benzer hava olaylarının yaşanmasının ardından aynı durumun sınırdan giriş yaparak ülkenin en batısında da kendisini hissettireceği ve İstanbul’un dahi risk altında olduğu belirtildi.

Hava Forum’un konuya dair paylaşımının tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Komşu Bulgaristan'da 2. kez -68/-70 derecelik bulut tepe sıcaklığı var. Ortalık karışmış. Dolu, sağanak, şimşek, yıldırım ne ararsanız var. Bu oluşum sınırımıza yakın geziyor. Cuma sınırdan girebilir, Trakya risk alanında. Hatta İstanbul bile risk alanına girebilir. Takipteyiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sultangazi Belediyesi 'En Güzel Kurban Yarışması' düzenledi
Koray Aydın'dan partisine Meral Akşener çağrısı: 'İYİ Partililerin yüzünü yere eğdirdi, açıklama yapmaya davet edilmeli'

Gündem Haberleri