İstanbul barajlarındaki doluluk oranı kaç oldu 12 Mayıs 2024 Pazar?

Yaz ayları yaklaşırken İstanbul'daki barajların doluluk oranları da merak konusu olmaya devam ediyor. İşte İSKİ'nin açıkladığı güncel rakamlar...

Megakent İstanbul'da geçtiğimiz yaz görülen su sıkıntısını bir kere daha yaşamak istemeyen kent sakinleri barajlardaki doluluk oranlarını gün be gün takip ediyor. İSKİ'nin günlük olarak açıkladığı verilerle İstanbul'a su sağlayan barajlardaki son durum takip ediliyor.

İşte güncel doluluk oranı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) 12 Mayıs 2024 Pazar günü açıkladığı verilerine göre, İstanbul'da kente su toplam 10 barajın doluluk oranı yüzde 82,93 oldu. Baraj ve göletlerdeki toplam su miktarı ise 720 milyon 36 bin metreküp olarak ölçüldü.

En yüksek doluluğa sahip baraj hangisi?

12 Mayıs Pazar günkü verilere göre İstanbul'da en yüksek su seviyesine sahip baraj yüzde 93,05'lik dolulukla Ömerli Barajı oldu. Onu; Terkos yüzde 91,68 ile, Elmalı yüzde 87,21, Darlık yüzde 81,61 ile, Büyükçekmece ise yüzde 77,53 ile izledi.

Geçtiğimiz yıl doluluk oranı kaçtı?

Öte yandan İSKİ'nin yıllara göre paylaştığı istatistikler karşılaştırıldığında, İstanbul'da 12 Mayıs 2023 tarihinde barajların doluluk oranlarının yüzde 49,42 ile oldukça düşük bir seviyede olduğu görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri