İsrail Türkiye'ye saldıracak mı? İsrail, Filistin ve Lübnan saldırıları Türkiye'ye sıçrar mı?

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yürüttüğü saldırıları eleştirmiş ve İsrail'in Türkiye'yi de hedef alabileceğini söylemişti. Peki İsrail Türkiye'ye saldıracak mı? Saldırılar Türkiye'ye sıçrar mı?

İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılarla gündeme gelirken, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıları sert sözlerle eleştirmişti. Erdoğan ayrıca İsrail'in yalnızca bu bölgelerle sınırlı kalmayarak Türkiye'yi de hedef alabileceği uyarısında bulundu. Peki İsrail Türkiye'ye saldıracak mı, saldırabilir mi? İşte merak edilenler...

İSRAİL TÜRKİYE'YE SALDIRACAK MI?


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'de ve Lübnan'da yürütmekte olduğu operasyonlar hakkında konuştu. Erdoğan saldırıların sadece bu bölgelerle sınırlı kalmayacağını ve Türkiye'nin de bu tehditle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Erdoğan açıklamasında İsrail'in "Vadedilmiş Topraklar" ideali çerçevesinde Anadolu'yu da içeren genişlemiş bir coğrafyada etki alanı kurma hedefinde olduğunu ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Türkiye'yi hedef alabilecek bir strateji izlediğini ve Türkiye'nin milli güvenliği açısından bu gelişmelerin büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

"TÜRKİYE İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR"

Bunun yanı sıra Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin bu tehditlere karşı duracağını ve bölgedeki diğer ülkelerle işbirliği içinde olacağını belirterek, İsrail'in yayılmacı ve saldırgan politikalarına karşı uluslararası kamuoyunun da harekete geçmesi için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu hükümetinin Anadolu hayalleri için "Bu niyetlerini çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir. 7 Ekim'den beri yaşanan her gelişme, bu tehdidin boyutunu biraz daha artırmaktadır. İsrail'in, Filistin ve Lübnan'daki saldırılarını çok yakından takip ederken, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde, bölücü örgütü maşa olarak kullanmak suretiyle, nasıl birer küçük uydu yapı kurmak istediğini de çok net görüyoruz." şeklinde konuştu.

İsrail'in Türkiye'ye saldırması durumu şu anda söz konusu değil. Ancak konu hakkında yeni bir gelişme yaşandığında sayfamızda yer vereceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Balistik füze nedir? Balistik füze hızı ve etki alanı nedir? İşte İran'ın ateşlediği füzenin özellikleri...
İran Devrim Muhafızları Ordusu açıkladı: İran'dan İsrail'e yönelik füze saldırısı düzenlendi
Yarın okullar tatil mi oldu? 2 Ekim Zonguldak ve Bartın'da okullar tatil edildi mi? Yarın okul var mı?

Gündem Haberleri