Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu yanıtladı

Uraloğlu, "Instagram ne zaman açılacak?" sorusuna, "Ciddi bir aşama katettiğimizi söyleyebilirim. Çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin, "Ciddi bir aşama kastettiğimizi söyleyebilirim. Çok uzamadan, bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de tüm vatandaşlarımızın bize ilettikleri mağduriyetler noktasında gereken hassasiyeti gösteriyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu, Ankara Tren Garı'nda düzenlenen törenle Turistik Tatvan Treni'ni uğurladı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, 2019 yılında seferlerine başlayan Ankara- Kars hattındaki Turistik Doğu Ekspresi'nden sonra Türkiye'de turistik trenlerle yolculuk yapmanın popüler hale geldiğini belirterek, "Seyahatseverlerin ve özellikle fotoğraf sanatı tutkunlarının gözdesi olan turistik trenlerle yapılan bu yolculuklar, sınırlarımızı da aşarak, yabancı turistlerin de ilgi duyduğu rotalar oldu. Ülkemiz için, insanımız için alternatif bir tatil seçeneğine dönüştü. Öyle yoğun bir talep oluyor ki biletler satışa çıkar çıkmaz tükeniyor. Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri olarak büyük ilgi gören Turistik Doğu Ekspresi'nden sonra Nisan 2024'ten itibaren Ankara- Diyarbakır rotası eklenirken Haziran 2024 itibarıyla da Ankara- Tatvan trenini işletmeye aldık. 19 Ocak ve 18 Şubat 2024 tarihleri arasında Kars- Erzurum'a turistik bölgesel trenini, Ankara-Çankırı rotasındaki Turistik Tuz Ekspresi'ni de Mayıs 2024'te turizm amaçlı hayata geçirdik. Hepsi de büyük ilgi gördü" dedi.

'28 SAATLİK SÜREN BİR YOLCULUK'

Turistik Tatvan Treni'nin 1262 kilometrelik bir güzergah olduğunu kaydeden Uraloğlu, "Bu güzergahta 28 saatlik süren bir yolculuktan bahsediyoruz. Trenimiz, gidiş istikametinde Elazığ'da dönüş istikametinde de Sivas'ta mola vererek oralara da ticari katkı sağlayacak. Trenimiz 8 yataklı, 1 yemekli ve 1 salon vagondan oluşmakta ve 160 kişilik kapasiteye sahiptir. Trenimiz buradan hareket ettikten sonra yarın akşam saat 19.00'da ulaşacak. Yolculuğu ilk etabı böylece tamamlanmış olacak. Cuma günü de yine Tatvan'dan yola çıkarak cumartesi günü öğlen saatlerinde muhtemelen 12.00 gibi de Ankara'da olacak. Bu trenle sadece Ankara Tatvan arasında değil, aynı zamanda Elazığ ve Sivas'ta da konaklamalarla beraber bütün güzergaha katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

'YASAKÇI BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE DEĞİLİZ'

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uraloğlu, "Instagram ne zaman açılacak?" sorusuna, "Vahşice katledilmiş olan Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor. Eğer bir sansür varsa, bunların yaptığı tam da budur. Burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz ve onları sonuna kadar da savunuyoruz. Ciddi bir aşama katettiğimizi söyleyebilirim. Çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de tüm vatandaşlarımızın bize ilettikleri mağduriyetler noktasında gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Yakın takip ediyoruz. Anlık, dakikalık olarak bizzat takip ediyorum. İstediğimiz talepler yerine getirildiği takdirde anında bu engelleri kaldıracağız. Yeni bir toplanma takvimi yok. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz. "Taleplerinizi karşıladık" dedikleri anda biz de bu erişimi sağlamış olacağız. Malezya Başbakanı'nın erişimini de bunlar engelledi. Şimdi özür dilediler. Ülkemizde yapılan birçok eleştiriyi de kaldırdılar. Ancak hala bir özür beyanları bile yok. Bizler kendi değerlerimizi, kendi kanunlarımızı elbette koruyacağız. Asla yasakçı bir yaklaşım içerisinde değiliz, olmayacağız. Instagram'ın açılmasına ilişkin tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. Taleplerimiz karşılandığında dakikalar içerisinde açacağız. Erişim engeline ilişkin en önemli gerekçemiz, geçmişten beri özellikle katolog suçlarla ilgili yaptığımız uyarıları dikkate almamış olmaları. Bunun haricinde platform diyor ki "Hamas, terör örgütüdür." Ancak YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmediler. Kusura bakmayın; siz bizim ülkemizdeyseniz, bizim ülkemizde, bu hizmeti veriyorsanız ve buradan geliriniz varsa; o zaman bizim ülkemizin hassasiyetlerine dikkate alacaksınız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Müsavat Dervişoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine tepki: 'Kendi cibiliyetleri tartışılır'
Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu
Kocaeli'de mide bulandıran olay: Köpeğe tecavüz ederken suçüstü yakalandı

Gündem Haberleri