İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in okuduğu lisede anmaya polis engeli

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için Eyüpsultan Oğuzcan Canpolat Anadolu Lisesi'nde toplanan kalabalık polisin engeliyle karşı karşıya kaldı.

İstanbul'da 19 yaşındaki Semih Çelik yarım saat aralıklarla önce Ayşenur Halil'i sonra İkbal Uzuner'i katlettiği olayda Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler yükselmeye devam ediyor.

dokuz8haber'den Fatoş Erdoğan'ın haberine göre, Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için Eyüpsultan Oğuzcan Canpolat Anadolu Lisesi'nde anma düzenlenmek istedi.

Ancak lisede düzenlenmek isteyen anmada mezunlar ve basın okuldan dışarıya çıkartıldı.

Eyüpsultan Oğuzcan Canpolat Anadolu Lisesi'nde bir araya gelen öğrenciler ve mezunlar onlarca polis tarafından 'anma okul çevresinde olmaz' gerekçe gösterilerek engellendi.

Öğrencilerden biri ise üç otobüs polisin neden lisede bulunduğunu sorgulayarak yaşanan duruma isyan etti. "Ben bu vatanın evladı değil miyim? Hükümete laf söyleyemeyecek miyiz? Hükümet istifa diyemeyecek miyiz? Recep Tayyip Erdoğan sesimizi duy artık" ifadeleriyle tepki gösteren öğrenci savcıları göreve çağırdı.

Sonrasında ise okul önünde "Boyun eğme okuluna sahip çık" sloganları atıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Attila İlhan, Beylikdüzü’nde anılıyor!
Tekirdağ'da kavga cinayetle bitti: 18 yaşındaki genç bıçaklanarak öldürüldü
Engin Polat'a yeniden hapis şoku: Mahkeme kararını verdi

Gündem Haberleri