Hürjet'ten bir ilk: Ses hızı ile uçuş yapacak, uçuş nerede ve ne zaman olacak, saat kaçta?

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından yapılan Hürjet, ilk kez ses hızı ile uçuşunu gerçekleştirecek. Hürjet'in yapacağı bu ilk deneme için uçuş yerinin nerede ve ne zaman olacağı da kesinleşti.

Türkiye Havacılığı'nda önemli bir yeri olan ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından geliştiriken Hürjet, tarihinde bir ilke imza atarak ses hızında uçuşunu gerçekleştirecek. Hürjet'in yapacağı bu deneme uçuşuyla birlikte vatandaşlar için uyarı yapılarak olası bir panik oluşturulmaması için duyuru yapıldı.

Hürjet nerede ses uçuşu yapacak?

Hürjet'in yapacağı ilk ses hızıyla uçuş deneyimi için milyonlarca kişi hangi ilde ve ne zaman uçuşun gerçekleştirileceğini meral ediyor. Buna göre Valilik tarafından açıklanan bilgiye göre Hürjet'in uçuşu Ankara semalarında yapılacak.

Planlı ve kontrol altında yapılacak kalkış ve inişlerde ilk kez ses hızıyla uçuş öncesi vatandaşların paniğe kapılmaması çağrısı Ankara Valiliği'nin yaptığı uyarı ile yinelendi.

HÜRJET Kaynak: DHA

Hürjet ne zaman saat kaçta ilk ses uçuşunu gerçekleştirecek?


Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesapları üzerinde yayınladığı duyuruya göre Hürjet, ilk ses hızı uçuşunu 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 09:30 ila 10:30 saatleri arasında yapacağı belirtildi.

Hürjet'in özellikleri nedir?

Hürjet, eğitim uçağı olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından geliştirilen tek motorlu ve modern aviyonik suite kokpiti bulunan helikopterdir.

Hürjet'in Uzay Sanayisi tarafından silahlı modeli de mevcuttur. Üstün performansı ve yük kapasitesi ile TUSAS envanterinde yerini almaktadır. Hürjet'in menzili 2.592 km'dir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

21 Ekim 2024 Pazartesi Günlük Burç Yorumları! Aşk, iş, evlilik ve para falı
Kapış kapış satılan Dubai Çikolatası en ucuz kaç lira, hangi marka ne kadara satılıyor, güncel Dubai Çikolatası fiyat listesi?
Eyüpsultan'da 3 katlı binanın çatısında yangın panik yarattı

Gündem Haberleri