HSK kararnamesi yayımlandı: Binlerce hakim ve savcının görev yeri değiştirildi

Hakimler ve Savcılar Kararnamesi (HSK) ile 4 bin 298 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

HSK'nın internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 4 bin 8, idari yargıda ise 290 olmak üzere toplam 4 bin 298 hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

ANKARA'DA GÖREVLENDİRİLEN YENİ BAŞSAVCIVEKİLLERİ

Ankara Cumhuriyet savcısı Namık Kemal Saltık, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcıvekili Tuncay Bozdoğan ve Edirne Cumhuriyet Başsavcıvekili Eşref Çağdaş Bal, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Adnan Gümüş Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Durdu Özer ve Erkan Yüksel ise Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet savcısı olarak görevlendirildi.

HSK KARARNAMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen hakim ve savcıların, taleplerini en geç 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Hâkim Savcı Atanma Talep Formu" başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerektiği bildirildi.

HSK tarafından yapılan açıklamada, "Meslektaşlarımızın yeniden inceleme talepleri Kararname Bürosuna ulaştıktan sonra atanma talep formlarının ulaştığına ilişkin bilgi, ilgililere 24 saat içinde (hafta sonu ve resmi tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk mesai günü) formda bildirdikleri telefon numaralarına mesaj yoluyla bildirilecektir" denildi.

Kararname ile ataması yapılmayan hakim ve savcıların, yeniden inceleme haklarının bulunmadığı belirtildi.

BAKAN TUNÇ'TAN "HAYIRLI OLSUN" PAYLAŞIMI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından kararname ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"HSK Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hakim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Adliyedeki tuvalet kriziyle gündeme gelmişti: Artık başsavcı değil
Sıcaktan bunalan vatandaş ağaç dalı ile gezintiye çıktı!
Eyüpsultan’da yangın! Mahsur kalan 20 kişiyi itfaiye kurtardı

Gündem Haberleri