Hafriyat kamyonları ve Çatalca!

Hafriyat kamyonları ve Çatalca!

Çatalca’nın özellikle Subaşı ve Kestanelik mahallelerinden sonra ki tüm mahallelerine giden ya da mahalle içlerinden geçen yollarının en büyük sorunu ne yazık ki hafriyat ve yük kamyonları...

Gün geçmiyor ki bir hafriyat kamyonu kazası, ya da sebep olduğu bir kaza ile karşılaşmayalım. Bir şekli ile bu işe çözüm üretilmesi gerekliliği bariz ortada duruyor. Bir tarafı kurtarayım derken, bir diğer taraftaki mahalleyi perişan eden çözümler ortaya konuluyor ama dediğim gibi her yeni bir çözüm, yeni bir sorun ortaya çıkarıyor.
Çanakça ve Kestanelik mahallelerinin içerisinden geçen hafriyat kamyonlarının ortaya çıkarttığı sorunu ortadan kaldırmak ve bu mahallelilerin sorunlarına çözüm bulmak adına yapılan yeni uygulama ne yazık ki Akalan, Kalfaköy ve Başakköy mahallesi vatandaşlarını çileden çıkartır hale geldi. Bir de, hafriyat kamyonlarının, bunlar genelde kum ocaklarına yada taş ocakların çalışan araçlar olunca yollarda ıslak kum taşımaları sebebi ile oluşturdukları tehlikeyi kimse görmezden gelemez. Ve gelmiyor da zaten. Sefer başı gibi bir çalışma yöntemi olsa gerek, her biri süratle bu yolları kullanıyor. Hal böyle olunca süratli bir şekilde gittikleri için yolda çıkıyor yada karşıdan geleni yoldan çıkartıyor. Ve her gün özellikle bu kamyonların kazalarına, yada sebep oldukları kazalara denk geliyoruz.

Bu işin çözümü belli. Mevcut tüm yollarımız köy yolları olarak adlandırdığımız yollar. Her birisi muhakkak birkaç mahallenin içerisinden geçiyor. Hali ile hangi yolu alternatif yol olarak belirlerseniz belirleyin, her bir yol bugün a mahallesinde sıkıntı yaratıyorsa, başka bir alternatif yola sevkettiğinizde b mahallesine sıkıntı yaratacaktır. Görünen köy kılavuz istemiyor. Ya bu ilçedeki kum ve taş ocaklarını kapatacağız. Ya da bu ocaklara çalışan, ayrıca diğer işlerde çalışan ağır vasıtaların kullanacağı yeni bir yol üreteceğiz. Çatalca’nın mahallelerinde yaşayan, bu yollarda araç kullanan vatandaşların tek kurtuluşu yeni bir transit yol olacaktır. Dediğim gibi şu an ciddi anlamda mahallelere giden tüm yollarımızda trafik anlamında tam bir can pazarı yaşanıyor. Kimse bu yollarda kendisini güvende hissetmiyor. Gerek yerel anlamda gerekse bakanlıklar anlamında acilen bu iş ile ilgili bir heyet oluşturulmalı ve gereği yapılmalıdır.

Daha iki gün önce hemen önümüzdeki bir hafriyat kamyonunun, hani şu sarı kasalılar var ya, onlardan bahsediyorum. Hem karşı şeritten gelenlerin, hem de mevcut ilerlediği şerittekilerin canlarını nasıl tehlikeye soktuğunu bizzat gördüm. Çok değil 10-15 dakika sonra devrildiği haberi ulaştı.

Neyse, bu konunun takipçisi olacağız. İzzettin Mahallesinde mera arazisi üzerinde yapılmak istenen, güneş enerjisi santrali ile ilgili de yazacaklarımız olacak. Bu mera arazisinin geçmişte ne yapılmak istendiğini de dile getireceğiz. Hele şu ÇED Toplantısı yapıl(ma)sın. Yani şöyle ki halkın katılımı olmaz ise daha önce yapıldığı gibi yapılamamıştır raporu olsun. Ondan sonra konuyu değerlendireceğim.

Birkaç zamandır hastamız olduğu için yazılara ara vermiştik. Bundan sonra sık sık sizleri köşe yazılarımız ve haberlerimiz ile aktif bir şekilde bilgilendireceğiz. Çatalca’da çok haber var başlığı altında, çok haberler alacaksınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri