Hac kayıt ve kayıt yenileme tarihleri! 2025 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

2025 yılı Hac kayıt ve kayıt yenileme tarihleri, kutsal topraklara gitmeyi bekleyen hacı adayları tarafından merak ediliyor. Peki hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac ön kayıt ve kura tarihleri, vatandaşlar sık sık araştırılıyor. Son yapılan açıklamaya göre hac kayıtları 5 Ağustos 2024 tarihinde başlamıştı. Anlaşmalı bankalara ön kayıt ücretlerini ödeyecek olan vatandaşlar, başvurularını T.C kimlik numarası ve şifreleri ile e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Yapılacak olan müracaatlarda ise hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler, detaylar esas alınacak ve eş, anne – baba, kayınvalide - kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.


HAC KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?


Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD), 2025 senesinde hac ibadetini yapmak isteyen adayların, kayıtlarını 16 Eylül tarihine dek yeniletmesi gerektiğini konusunda uyarıda bulundu.


HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR?


Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk kez başvuran vatandaşlar, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet vasıtasıyla yapabilecek.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?


2025 Hac kura takvimi de merak edilenler arasında yerini aldı. Takvim, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz açıklanmadı.

Ancak genellikle hac kuralarının Ocak ayında gerçekleştiği biliniyor. Diyanet tarafından hac kura takvimi belli olduğunda sayfamızda yer vereceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Eğitim ve öğretim yılına hazır mıyız?
Ömer Çelik: İsrail güçlerinin vatandaşımızı öldürmesini lanetliyoruz
Hayvan hakları yasasına karşı 4 bin 203 imza toplanarak TBMM'ye gönderildi

Gündem Haberleri