Gültan Kışanak'ın ablasının cenazesinden sonra 'işkenceye uğradığı' iddiası: Sorumluları ortaya çıkarılmalı

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Kandıra Cezaevi'nde Gültan Kışanak'ı ziyaret ettiğini ve Kışanak'ın ablasının cenazesinden Kandıra'ya dönüşü sırasında 'apaçık bir işkence ve yıldırmaya' uğramış olduğunu söyledi.

30 Ekim 2016'da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, geçtiğimiz günlerde özel izinle Elazığ'da ablası Zeynep Özer'in cenazesine katılmıştı.

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutulan Kışanak'ın ablası henüz yeni defnedilmişken mezar başından apar topar, kendisine hiçbir bilgi verilmeden Elazığ Cezaevine götürüldüğünü söyledi.

Buna sebep olarak da "Size cenaze için 4 saat verilmiş, süre doldu, o nedenle cezaevine gidiyorsunuz" sözlerinin gerekçe olarak gösterildiğini belirtti.

Kışanak'ın cenazeye gittiği haliyle cezaevine götürüldüğünü söyleyen Karaca, yanında ilaçları ile gecelemek için ihtiyaç duyacağı eşyaları olmadan Elazığ Cezaevi'ne götürüldüğünü ve geceyi 'depo gibi, oldukça kirli bir yerde' geçirmeye zorlandığını ifade etti.

Karaca'nın söz konusu paylaşımının devamı şöyle:

Sabah bir yetkili ile görüşme talebine saatlerce yanıt verilmemiş. Nöbetçi müdüre "Siz insan mı kaçırıyorsunuz, aileme bile haber vermeme izin vermeden beni buraya getirdiniz, telefon hakkımı kullanacağım, avukatla görüşmek istiyorum" dediğinde kendisine "Sorumlu biz değiliz, sizi getiren jandarmalar, birazdan gelir zaten onlar" cevabı verilmiş.

"Ziyaret kabul edemez" denilerek bekletilmiş

Kışanak ısrar edince ailesine telefonla Elazığ Cezaevinde olduğu bilgisi iletilebilmiş ancak. Ailesinin yönlendirmesi ile cezaevine gelen avukatlar "Kışanak hükümlü, hükümlüler öğle arasında ziyaret kabul edemez" denilerek 1,5 saat bekletilmiş. Oysa Kışanak hükümlü değil, tam 7 yıldır adaletsiz, hukuksuz, haksız bir biçimde tutuklu yargılanıyor.

"Akşam yemeği verilmiştir" içerikli bir belgeye imza attırılmak istendi

Avukatlarıyla görüşmesi başlar başlamaz jandarmanın gelip kendisini aldığını, yola çıkarken de eline bir yemek poşeti tutuşturulup, "Akşam yemeği verilmiştir" içerikli bir belgeye imza attırılmak istendiğini aktardı Gültan Hanım. Yine Elazığ Havaalanı'na gideceğini düşünürken, eline tutuşturulan bu yemek poşeti vesilesiyle öğrenmiş Sivas'a götürüldüğünü.

Uçak bulunmamasından dolayı Sivas'a götürüldü

Sivas'a götürülmesinin nedeni ise "uçak bulunamaması"! Önceden tüm masrafların idareye yatırıldığı yolculuk, adeta bir işkenceye dönüştürülmüş, Sivas'a kadar 7 saat ring aracında eziyetli bir yolculuk sonrası gece 3.00'ü bulan bir saatte ancak Kandıra Cezaevi'ne varabilmiş Gültan hanım.

Sorumluları ortaya çıkarılmalı

Bu korkunç muamele hiçbir mahkuma reva görülemez. Hele de taziyesi olan, acısı büyük olan seçilmiş bir siyasetçiye, adeta işkence etmek için böyle bir eziyetin uygulanması hem insanlık dışı hem de hukuksuz. Acısına saygısızlık edilen, sağlığı konusunda riskler yaratılan, taziye ortamında Gültan hanımdan iki gün boyunca haber alamayan ailesini derin endişeye sürüklenmesine neden olan bu tutum, izaha muhtaçtır. Sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Bu konuda Adalet Bakanlığından bir açıklama bekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Köpeklerin insanlara saldırmasını normalleştirmesi gündem oldu
Fenerbahçe'de gündem orta saha! Teklif yapıldı, Dzeko devreye girdi
Gültan Kışanak, ablasının cenazesine katıldı

Gündem Haberleri