Green Card başvuruları başladı! Green Card nedir, Green Card başvuru şartları neler? DV-2026 Green Card başvuru ekranı

Türkiye dahil dünya genelinde her sene binlerce kişi merakla bekliyordu. Amerika da sürekli oturma vizesi veren Green Card başvuruları başladı. İşte tüm detaylar...

Green Card başvurusu 2 Ekim 2024 Çarşamba günü başladı. Tüm başvuru süreçleri ortalama 1 ay sürüyor, ardından adaylar çekiliş sonuçlarını bekliyor Green Card başvuruları 5 Kasım 2024 Salı günü sona erecek.

Amerikan Hükümeti tarafından verilen ve Amerika'da sürekli oturma izninizin olduğunu gösteren Green Card başvuru tarihi sonunda başladı. Her sene eylül ve ekim aylarında başlayan Green Card başvursu DV Lottery sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor, herhangi bir ücret talep edilmiyor.

GREEN CARD BAŞVURULARI BAŞLADI

Green Card başvuruları 2 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacak. Son başvuru ise 5 Kasım 2024 Salı günü TSİ 20.00'ye kadar yapılabilecek.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card kazanan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri’nde ömür boyu yaşama ve çalışma hakkına sahip oluyor. Green Card sahipleri, oy kullanmak dışında Amerikan vatandaşları ile tamamen aynı haklara sahip oluyor. Amerika’da tüm ailesiyle beraber yaşayabiliyor, İş kurabiliyor, isterse devlet memuru olabiliyor. Aynı zamanda ABD’ye tamamen yerleştikten sonra, 5 sene içinde tam vatandaşlığa geçilebiliyor.

GREEN CARD İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILMALI?

Green Card çekilişi için başvurusu, DV Lottery sitesi üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşama, soruların doğru şekilde anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekir. Green Card başvurusu yapan kişiler, bilgilerini hatasız bir şekilde girmesi gerekiyor.

GREEN CARD BAŞVURUSUNDA İNGİLİZCE DİL BİLMEK ZORUNLU MU?

Green Card başvurusu yapmak için İngilizce bilme zorunluluğu bulunmuyor ancak çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanan adayların İngilizce yeterliğini sağlaması gerecek.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELERİ İÇERİYOR?

Bu sene için başvuru şartları henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz senelerde Green Card başvuru şartları şu şekildeydi;

* Amerika, Green Card başvurusunda bulunan kişilerin lise veya dengi bir okuldan mezun durumda olmasını şart koşmaktadır. ABD Green Card başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmalıdır.

* Green Card kurasına katılmak isteyen kişiler başvurularını Ekim -Kasım aralığında yapmalıdır.

* ABD Green Card başvurusunda bulunacak kişiler yalnızca 1 kez başvuru yapma hakkına sahiptirler. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması durumunda kişinin tüm başvuruları geçersiz olacaktır.

* Green Card başvuru işlemleri www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılmaktadır. Amerika Green Card başvurusu yapılırken başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir. Başvuruda kullanılacak fotoğraf sitede talep edilen özelliklere uygun olarak yüklenmelidir.

* Ülkenin, Amerikan hükûmetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Türkiye, bu hakka sahip olan ülkelerdendir.

* 18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

* Başvuru sonrasında verilen numarayı mutlaka saklamak gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Türkiye bir Orta Doğu ülkesi mi? Orta Doğu'da bulunan ülkeler hangileri?
La Casa de Papel'in Berlin'i Murat Boz ile aynı projede!
Evinde robot süpürgesi olanlar dikkat: Bomba gibi patladı!

Gündem Haberleri