Erkekleri Koruma Derneği Başkanı'ndan 'Mevzular Açık Mikrofon 6284' şikayeti: 'Erkeklere saldırılan bir programdı'

Mevzular Açık Mikrofon 6284 özel bölümüne katılan Erkekleri Koruma Derneği Başkanı, "Bana konuklar dahil olmak üzere inanılmaz derecede laflar söylediler. Tamamen erkeklere saldırılan bir programdı." dedi.

Oğuzhan Uğur'un sunuculuğunu yaptığı Mevzular Açık Mikrofon 6284 özel bölümü geçtiğimiz salı günü yayınlandı.

Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 numaralı kanunun konuşulduğu Mevzular Açık Mikrofon 6284 özel bölümü STK'lar, mağdurlar ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

Bu yayınlanan özel bölümde kadınları ve çocukları aile içi şiddetten koruyan Türkiye'nin 6284 sayılı yasasına dikkat çekildi. Ana tema 6284 sayılı kanun olurken programa katılan kişiler arasında Özlem Gürses gibi tanınmış isimler yer aldı.

Ancak programda en dikkat çeken kısım Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler'in "Size bir eleştirim var" ifadelerini Oğuzhan Uğur'a yönelik kullanması ve sonrasında yaşananlar oldu.

İnceler, "6284'e karşı tek STK olarak erkeklerin haklarını savunan biziz. İki hafta önce bakanlığın önünde eylem yaptık. Benim orada olmam gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

O esnada İnceler'in sözünü yarıda kesen Oğuzhan Uğur, "Erkeklerin mağdurluk seviyesi yüzde kaçtır bilemem ama kadınların ve çocukların öldürülme seviyesi maalesef onun çok üzerinde şu anda" şeklinde konuşarak İnceler'e yanıt verdi.

O anlar gündem olurken sonrasında söz alan Hazal Kaya'nın konuşması da gündeme damga vuran ayrı anlardan biri oldu.

Bahri İnceler'den eleştirilere yanıt

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı kendisine yönelik gelen eleştiriler üzerine videolu paylaşımda bulundu. 6284 ismini gördüğü zaman programa katılmak zorunluluğu hisseden İnceler, açıklamasında birçok şeyin montaj sırasında çıkarıldığını ve tamamen erkeklere saldırılan bir program olduğunu ifade etti.

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı şu ifadeleri kullandı:

"Ben 6284 ismini gördüğüm zaman o programa katılmak zorundaydım. Çünkü benim STK bunlara karşı kuruldu. Ama başlık bu olmasına rağmen içerik tamamen kadın cinayetleri ve kadınların yaşamış olduğu problemler. Şunu söyleyeceğim; kadın cinayetleri konuşulan bir programda erkek haklarını savunacak değilim. Mesele 6284 olduğu için gittim. Kadınlar bu problemleri yaşıyorlar ve ben destekliyorum ama onlar bizim yanımızda değiller.

Birçok şey montaj sırasında çıkarılmış. Bana konuklar dahil olmak üzere inanılmaz derecede laflar söylediler. Tamamen erkeklere saldırılan bir programdı." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da alkollü sürücü kazaya neden oldu: 4 kişi yaralandı

Gündem Haberleri