Erdoğan'ın 'gösteriş müptelası' ifadesine CHP'li Tuncay Özkan'dan sert yanıt: 'Seni sarayın züppesi seni!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet için 'gösteriş müptelası' ifadesini kullanmasına CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te, Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada İstanbul Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nde izinsiz yapılan villa inşaatıyla ilgili muhalefeti hedef almış ve "İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar." dedi.

Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan açıklamasının devamında, muhalefetin 'gösteriş müptelası bir elitizim' olduğunu söyleyerek kendi şahsi menfaatleri dışında hiçbir gündemlerinin olmadığını ifade etmişti.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

"Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri üç ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde, binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı. Kendi siyasi ikballeri, kendi gelecekleri kendi şahsi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok.

Tuncay Özkan'dan Erdoğan'a tepki: Seni gidi züppe seni!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan'ı muhalefeti hedef alan söylemlerine yanıt vermekte gecikmedi.

Erdoğan'ın 'gösteriş müptelası' ifadesine sinirlenen Özkan, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun “gösteriş müptelası” diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!

AK Partili Mahir Ünal: Amacınız belli, bu alçaklığı bilerek yapıyorsunuz

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mahir Ünal da Tuncay Özkan'ın paylaşımını alıntılayarak Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığını hatırlattı.

Ünal, “Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır.
Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır. Amacınız belli, bu alçaklığı bilerek yapıyorsunuz. Çukursunuz.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Düğüne giden servis midibüsü devrildi: 27 kişi yaralandı
Kucağında çocukla araç kullanan sürücüye ceza kesildi
İstanbul'da 'taş ocakları' protestosunda gerginlik... Yolu kapatıp eylem yaptılar: Gözaltılar var

Gündem Haberleri