Erdal Atabek hayatını kaybetti! Erdal Atabek kimdir, kaç yaşında öldü?

Erdal Atabek hayatını kaybetti! Erdal Atabek kimdir, kaç yaşında öldü?

Cumhuriyet gazetesi yazarı, hekim Erdal Atabek aramızdan ayrıldı. Atabek’in İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 94 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

İstanbul’da bulunan Acıbadem Ataşehir Hastanesi Başhekimi Dr. Engin Çakmakçı, Erdal Atabek’in vefatını şu sözlerle paylaştı:

“Hastamız ve değerli meslektaşımız Dr. Erdal Atabek, 4 Mayıs 2024 tarihinden itibaren çoklu sistemik hastalık nedeniyle hastanemizde tedavi görmekteydi. 31 Mayıs 2024, Cuma günü (Bugün) saat 12.00’de çoklu organ yetmezliği sonucu maalesef ki hayatını kaybetmiştir.”

Erdal Atabek’in cenaze programına dair detaylar henüz belli olmadı.

Erdal Atabek kimdir, kaç yaşında öldü?

1930 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen Erdal Atabek, çocukluğunu Marmara Bölgesi’nde farklı il ve ilçelerde eğitim görerek geçirdi. Anne ve babası öğretmen olan Atabek, 1948 yılında Gaziosmanpaşa Ortaokulu’ndan sonra Kabataş Erkek Lisesi’ni birincilikle bitirdi.

1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi ve Tıp Doktoru olarak görev yapmaya başladı. Psikosomatik Hastalıklar ve İç hastalıkları alanında uzmanlaşan Atabek, hekimlik mesleğinin yanı sıra 1965 yılında yazarlık yapmaya da başladı. Aynı yıl Türk Tabipleri Birliği (TTB) başkanı oldu. 1966 yılından itibaren Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yazmaya başladı. Çok sayıda kitabı da bulunan Atabek, 2022 Aydınlanma Onur Ödülü’ne layık görül layık görülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Usta oyuncu Ahmet Uğurlu'ya veda: Son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da sahte pasaport operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı
İstanbul'da otele el bombalı saldırı: Saldırgana ateş açıldı

Gündem Haberleri