Ekrem İmamoğlu'ndan 'hançerlendim' diyen Kılıçdaroğlu'na: 'Muhatap alacağım bir tarif değil'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendim' sözlerine "Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün KRT TV'de "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" sözlerine yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmasıyla başlayan değişim tartışmalarının en güçlü aktörü olarak öne çıkmıştı.

Nitekim CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nda da Kılıçdaroğlu "Yükümüz ağırdı. Üstelik hançerlerle beraber yükümüz ağırdı. Ama beni asıl üzen sırtımdaki yük değildi arkadaşlar. Sırtımdaki hançerlerdi” ifadelerini yer vermiş ve İmamoğlu da “Kazanmaya odaklı bir yol arkadaşıyım. Bahsettiği insanlar öyle insanlarsa, hançerlendiğini düşünüyorsa, onlardan birisi olabilir. Ben öyle biri değilim” demişti.

Kılıçdaroğlu dün de KRT TV'de benzer açıklamalarda bulundu. Kendisine sorulan “Sırtımdan hançerleyenler var” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK’da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım.” dedi.

İmamoğlu'ndan hançer yanıtı

Candaş Tolga Işık’la Az Önce Konuştum programına katılan İmamoğlu, Işık'ın "Kemal Bey sürekli hançerlendiğini söylüyor bunu size söylediğine dair bir his var mı içinizde?" sorusuna İmamoğlu "Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım." yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

29 Mayıs 2024 piyasalar son durum, güncel döviz kuru, dolar, euro, gram ve çeyrek altın kaç TL?
Kocaeli'nde öğretmene saldırıya soruşturma: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an önce hayata geçireceğiz'
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Roland Garros'a ilk turda veda etti

Gündem Haberleri