Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm dendi, kentsel dönüşüm yapılmadı

Ekrem İmamoğlu "Kentsel dönüşüm dendi, kentsel dönüşüm yapılmadı. Yeterince sistemli ve anlamlı bir biçimde özellikle İstanbul'da bu süreç yönetilmedi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, We Haliç hak sahipleri daire eşleşme kura törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan İmamoğlu, "Hani "Köylü milletin efendisidir', ben diyorum ki millet de bütün siyasilerin efendisidir, ona göre milletine saygıyla görevini yapan insanlar olalım gerisi kolay" dedi. İmamoğlu kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarına devam edeceklerini de belirterek, "İnsanlarımızla dayanışma içerisinde konuşarak, elini değil kurum olarak gövdesini taşın altına koyarak, sizlerle birlikte iş üretmenin kentsel dönüşümü hareketlendirmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

'Gaziosmanpaşa We Haliç" kentsel dönüşüm projesi kapsamında We Haliç hak sahipleri daire eşleşme kura töreni düzenlendi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Törende hak sahibi aileler kura yardımıyla dairelerini belirledi.

'DOĞRU YAPILAN BİNA İNSAN ÖLDÜRMEZ'

Törende bir konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, "Kentsel dönüşüm deyip duruyoruz, kentsel dönüşüm projelerini tek tek gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Çok da önemsiyoruz çünkü önemli bir mesele, insanlarımız için hayati bir mesele. Allah korusun deprem anında insanlarımızın can kaybı yaşadığını, memleketimizi nasıl büyük bir travmaya soktuğunu 6 Şubat depreminde bir kez daha üzülerek, utanarak, içimiz acıyarak yaşadık ve bu acıyı hiçbir insanımızın yaşamamasını istiyoruz. Yani bir bina insan öldürmez, doğru yapılan bir bina insan öldürmez; ama biz bu sorunu aşamadık. Çeyrek yüzyıl geçti, sağlıklı adımlar atamadık. Kentsel dönüşüm dendi, kentsel dönüşüm yapılmadı. Yeterince sistemli ve anlamlı bir biçimde özellikle İstanbul'da bu süreç yönetilmedi" dedi.

'İNŞAAT MALİYETLERİ ARTTI'

İmamoğlu, "Tabii kentsel dönüşüm sürecini yönetmek farklı marifetler ister. Özellikle "İstanbul yenileniyor" kavramı üzerinden biz yeni bir anlayışı, kentsel dönüşümün güven vermesi gerektiğini, insanlarıyla birlikte temel amacın insanlara güvenli evleri sunmak olduğunu hissettiren bir yol haritası vatandaşlarımıza sunduk. Bakın bir de geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız bu başarılı hamlenin yapılırken çektiklerimizi ve yaşadıklarımızı da hesaba katın. Yüksek enflasyon, aşırı artmış maliyet, bakın ülkemizde enflasyon rakamları verilir edilir ama inşaat maliyeti son 3-5 yıl içerisinde bire 10 bire 12 arttı. Böyle bir artış dönemi memleketimizin tarihinde yok. Bütün bu sıkıntılı hallere rağmen insanlarımızla dayanışma içerisinde konuşarak, elini değil kurum olarak gövdesini taşın altına koyarak, sizlerle birlikte iş üretmenin kentsel dönüşümü hareketlendirmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

'MİLLET BÜTÜN SİYASİLERİN EFENDİSİDİR'

İmamoğlu, "Biz birlikte huzurlu ve güvende olan bir millet olmak istiyoruz ve biz sadece şehrimizde değil memleketimizin her sathında bütün belediyelerimizin işini güzel yapması için koşullarının iyileşmesini istiyoruz. Biz milletimize ait olan her kurumun ve kuruluşun dayanışma içerisinde çalışmasını istiyoruz. Bu memleketin bakanlığı, belediyesi ya da diğer kurum kuruluşları, valiliği, kaymakamlığı milletine hizmet için yol yürümek zorundadır. Partilerine ya da parti liderlerine değil, yöneticinin tek efendisi milletidir. Hani "Köylü milletin efendisidir', ben diyorum ki millet de bütün siyasilerin efendisidir, ona göre milletine saygıyla görevini yapan insanlar olalım gerisi kolay" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Beylikdüzü çardak altı sohbetleri başladı
Elazığ'daki mezarlıkta toprağa gömülü yeni doğmuş bebek cesedi bulundu: Soruşturma başlatıldı
İstanbul'da iş cinayeti: Asansör boşluğuna düşen işçi öldü

Gündem Haberleri