Down semdromlu çocuğun ağzını bantla kapattılar: Anne duruma isyan etti

Down sendromlu çocuğun ağzına koli bandı kapatmaları ve görüntülerin kısa sürede sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler büyüyor. Çocuğun annesi N.K. oğluna yapılan zorbalığı sosyal medyada öğrenmesi üzerine adli makamlara başvuruda bulundu.

Bursa'daki bir okulda eğitim gören down sendromlu çocuğa yapılan zorbalık sosyal medyada hızla yayılmasıyla tepkiler çığ gibi büyüyor. Okulda koli bandı ile ağzı kapatılan down sendromlu çocuğun fotoğrafı sosyal medyada birileri tarafından paylaşıldı. Özel öğrenci K.U.'ya yapılan zorbalığı sosyal medyada öğrenen annesi ise fotoğrafı çekip paylaşan kişiden şikayetçi olacağını bildirerek konuyu adli makamlara taşıdı.

Oğlunun ağzının koli bandıyla kapatıldığı gören anne isyan etti

Merkez Yıldırım ilçesindeki bir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda 4 yıldır eğitim gören K.U.'nun ağzı koli bandı ile kapatılıp, fotoğrafı ise sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan fotoğraf sosyal medyada tepkiye yol açarken, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan inceleme devam ediyor. Dün akşam polis merkezine giden anne N.K. verdiği ifadesinde, oğlunun down sendromlu olduğu için kendisini ifade edecek durumda olmadığını belirtip, "Ben okul yönetiminin veya öğretmenin oğlumun ağzını bantladığını veya ağzı bantlı fotoğrafını sosyal medyada paylaştığını düşünmüyorum. Ayrıca oğlumun bu zamana kadar bu şekilde ağzını bantladığını düşünmüyorum. Yani oğlumun ağzını kendisini bantladığını düşünmüyorum. Olayın araştırılmasını istiyorum. Çocuğumun ağzı bantlı fotoğrafını sosyal medyada paylaşan şahıs veya şahıslardan şikayetçiyim" dedi.

Anne okulun önüne okul aile üyeleriyle gelerek açıklamalarda bulundu

Bugün, kendisine destek veren okul aile birliği üyeleriyle okulun önüne gelen N.K., gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ben yine de söylüyorum. Üstüne basa basa diyorum. Öğretmenlerimiz veya müdürümüz, okulumuz ben bu yandan şikayetçi değilim. Şikayetim sosyal medya. Sen bu çocuğun fotoğrafını çekip de nasıl yayınlıyorsun? Ve artı gece saat yediden sonra benim çocuğumun gözündeki bandajı çıkarıp şu anda alenen görünüyor benim oğlum. Ben okuldan, müdürden şikayetçi değilim. Sosyal medyadan benim çocuğumun fotoğrafını çekip atamazlar. 2 senedir hocamızı tanıyorum. 5 senedir bu okula geliyorum"

Bu arada jandarmanın inceleme yaptığı okulda yöneticilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin ifadelerini alan müfettişlerin, güvenlik kamerası görüntülerini de izleyeceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Boşanma davalarında önemli yenilik! 2024 Boşanma davalarında yeni kanun ne olacak? İşte yeniden dava açma süresi

Gündem Haberleri