Dışişleri'nden Almanya'ya ve UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: 'Yabancı düşmanlığı içeriyor'

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya maçında gol attıktan sonra "bozkurt" işareti yapan Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, dünkü Avusturya maçında gol attıktan sonra "bozkurt" işareti yapan Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılmasına ilişkin, "Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez. Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023'te yayımladığı raporda, her "bozkurt" işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve "bozkurt" işareti Almanya'da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral'a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir. Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu Kemal Sunal'ı andı
Ay-yıldızlılar, Avusturya’dan rövanşı aldı
Uzmanından sıcak havalarda kalp hastalarına öneriler

Gündem Haberleri