Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Ayşenur Ezgi'nin cenazesi yarın Türkiye'ye getirilecek

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Türkiye'ye nakliyle ilgili işlemlerin tamamlandığını, cenazenin yarın ülkeye getirileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Batı Şeria'daki barışçıl gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye'ye nakledilmesiyle ilgili işlemler, bugün Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır. Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Soykırımcı Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçun cezasız kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz" denildi.

AZERBAYCAN ÜZERİNDEN GETİRİLECEK

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinin Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye getirileceğini belirtti. Alınan bilgiye göre Eygi'nin cenazesi bu akşam geç saatlerde Bakü'ye getirilecek. Cenaze, Bakü Büyükelçiliği tarafından teslim alınacak. Eygi'nin cenazesi daha sonra Türk Hava Yolları'na ait uçakla sabah İstanbul'a getirilecek. Defin işleminin yarın Didim'de gerçekleşeceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi: 'Milletin 2028'e kadar dayanacak hali kalmadı'
Gelir ve kurum geçici vergi beyannameleri için yarın son gün
Fenerbahçe'ye "Fair Play Altın Şeref Bayrağı Ödülü"

Gündem Haberleri