Direksiyon sınavlarında önemli değişiklik! Artık ehliyet almak daha da zorlaşacak

Trafikte daha iyi araç kullanabilmek için ehliyet sınavları hayati önem arz ederken direksiyon sınavlarına önemli bir değişikliğe gidilecek. Buna göre ehliyet almak daha fazla zorlaşırken, bazı kurallarda deneme sayıları arttırılacak.

Türkiye'de araç sürücülerinin daha iyi ve kaliteli bir eğitimle trafiğe çıkmasında önemli bir değişikliğin sinyali verildi. Ehliyet sınavına girecek bireyleri yakından ilgilendiren haberde direksiyon sınavında sürücülerin sınavı geçmesi bir yandan zorlaşırken, diğer yandan bazı kurallarda deneme sayısı arttırılacak.


Türkiye'de araç kullanım sayısı her geçen gün artış gösterirken trafiğe çıkacak yeni sürücü adayların ise daha iyi bir eğitime tabi tutulması için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde önemli bir değişikliğe gidilecek.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, Türkiye'de trafikte yaşanan kazaların azaltılması ve ilk kez ehliyet sahibi olacak bireylerin daha iyi ve sıkı bir eğitimle trafiğe çıkmaları için yönetmelikte güncellemeye gidileceğiniz sinyallerini verdi.

Tekin'e göre sürücü adaylarının direksiyon sınavlarında en çok zorlandığı park etme manevralarında 1 kez deneme şartı olduğunu ve bu hususun 2 denemeye çıkarılacağını belirtti. Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı'yla ortalama 30 dakika olan direksiyon sınavının 40 dakika çıkarılması, sürücü adaylarının daha iyi eğitim ve donanıma sahip olması için belirlenen güzergahlara ek olarak alternatif güzergahlar eklenmesini planlandığı açıklandı.


U dönüşü direksiyon sınavlarına dahil edilecek

Direksiyon sınavlarında yapılacak yeni güncelleme ile birlikte yapılması beklenen düzenlemede,

  • Ehliyet sınavına U dönüşü manevrası dahil edilmesi planlanıyor.
  • İki araç arasına S Park denilen manevrada sürücü adayının tek hamlede aracı geri geri park etmesi durumunda deneme sayısı ikiye yükseltilecek.
  • Ehliyet sınavının uygulamalı kısmında sınav süresinin 40 dakikaya çıkarılması
  • Sınav ve eğitim güzergahının genişletilmesi
  • Sürücü adaylarının sınav sürecinde akan trafikte sınavını gerçekleştirmesi gibi konuların ehliyet sınavına dahil edilmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik arıza: Seferler normale döndü

Gündem Haberleri