Dilan ve Engin Polat çiftinin komşularıyla birbirine girdiği ortaya çıktı

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanmadan önce park meselesi yüzünden komşularıyla kavga ettiği ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti tutuklanmıştı.

Engin ve Dilan Polat çiftinin, tutuklanmadan önce komşularıyla kavga edip ev basma görüntüleri ortaya çıktı.

Kanal D Ana Haber’e göre; Dilan Polat'ın doğum gününde eşi Engin Polat'a erken doğum günü sürprizi yaptı. Hediyesi lüks bir otomobil oldu. Dilan Polat, 6 Haziran’da Çekmeköy’deki lüks villada sürpriz doğum günü partisi düzenledi. Bütün aile üyelerinin olduğu partiye Sıla Doğu da geldi. Doğum gününe gelen misafirlerinden birinin çocuğu rahatsızlanınca hastaneye götürmek istediklerinde Sıla Doğu'nun aracının arkasında yan komşusunun aracı yer alıyordu. Çekmelerini isteyince ortam gerildi. İddiaya göre Dilan Polat komşusuna hakaret ederken ve o sırada bir de tekme attığı ortaya çıktı. Engin Polat'ın komşusuna yumruk attığı iddia edilirken saldırdığı komşusunun evini bastı. Eşine saldırılınca büyük korku yaşanan kadın, durumu KADES uygulaması üzerinden polis ekiplerini çağırdı. Polat ailesi, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini eve almadı.

Dilan Polat ile Engin Polat dosyasındaki detayları 2. Sayfa programına katılan gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı.

Emrullah Erdinç'in açıklamaları şöyle:

"Her şey 2 Haziran'da, Polat'ların evindeki bir doğum günü partisiyle başladı. Polatlar, yan komşularıyla otopark kavgasına giriyorlar. Komşunun ifadesine göre; Engin Polat evlerine girip 'Sizi geberteceğim' diye tehdit ediyor. Dilan Polat da bağırıp çağırıyor.",

Savcılık ifadelerinin alınmasını istiyor. İfadeye gitmeyen Dilan Polat savcıyı telefonla arayıp 'Bizim biraz işimiz var. Müsait olduğumuzda ifade vermeye geleceğiz Savcı Bey' diyor.

Soruşturmayı yürüten savcı, Dilan Polat'ın kendisini aramasına "Sen nasıl beni arayabilirsin? Sen kimsin, işim yüzünden gelemiyorum, dersin. Devlet seni ifade vermeye çağırıyor. Acilen ifade vermeye geliyorsunuz, yoksa polis zoruyla gelirsiniz." diyor.

Soruşturmayı yürüten savcı, darp olayını araştırırken, Dilan Polat'ın katıldığı bir televizyon programında "Günde 750 bin TL harcıyorum" beyanını tespit etti, başka bir soruşturma dosyası hazırladı ve İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki Aklama Bürosuna gönderdi.

Düğmeye basıldı

Hazırlanan dosya, bir tanığın, söz konusu şahıslardan Engin Polat'ın kara para akladığını iddia ettiği dosya ile birleştirildi ve MASAK bu aşamada devreye girdi. Yaşanan olayların ardından Polat operasyonu için düğmeye basıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Antalya açıklarında korkutan deprem
Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan 'yapı' anlaşması Resmi Gazete'de
15 ilde 'Narkogüç' operasyonu: 199 kişi gözaltına alındı

Gündem Haberleri