Dikkat çeken araştırma: Türk halkı Özel'i Kılıçdaroğlu'na göre daha başarılı buluyor

Araştırma verilerine göre, Türk halkının yüzde 68,1'i Özel'i Kılıçdaroğlu'na göre daha başarılı buluyor. Yüzde 31,9'u ise bu fikre katılmıyor ve Özel'i Kılıçdaroğlu'na göre daha başarısız buluyor

Areda Survey araştırma şirketi, Türkiye genelinde 2 bin 432 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 79,2'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin siyasette bir değişikliğe yol açmayacağını ve yüzde 92,5'i de uzun vadede siyaseten bir yumuşamaya sebep olmayacağını düşünüyor. Ayrıca araştırmada Özgür Özel'in liderlik performansı da soruluyor ve halkın yüzde 68,1'i, Özel'in liderliğini Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha başarılı buluyor.

2 Mayıs tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özel'i CHP Genel Merkez'inde iade-i ziyarette bulunmuştu. 17 yıl aranın ardından Erdoğan'ın gerçekleştirdiği bu ziyaret kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden oldu ve "Siyasette yumuşama dönemi" olarak yorumlandı. 2 bin 432 kişi bu ziyaretleri katıldıkları bir anketle değerlendirdi.

Anket sonuçlarına göre Türk halkının yüzde 79,2'si, Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılıklı gerçekleştirdiği ziyaretlerin, yakın dönemde siyasette herhangi bir değişikliğe yol açmayacağı görüşünde. Siyasetin yumuşamasına hizmet edeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 20,8 olarak araştırmaya yansıyor. AK Parti ile CHP arasındaki ziyaretlerin uzun vadede siyasette yumuşamaya sebep olacağı düşüncesi Türk halkının yalnızca yüzde 7,5'ini oluşturuyor. Halkın yüzde 92,5'ine göre uzun vadede bu ziyaretlerin siyasette yumuşamaya sebep olmayacağı fikri hâkim.

TÜRK HALKI ÖZGÜR ÖZEL'I, KILIÇDAROĞLU'NDAN DAHA BAŞARILI BULUYOR

Araştırmanın detaylarından biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderlik performanslarının karşılaştırılması. Araştırma verilerine göre, Türk halkının yüzde 68,1'i Özel'i Kılıçdaroğlu'na göre daha başarılı buluyor. Yüzde 31,9'u ise bu fikre katılmıyor ve Özel'i Kılıçdaroğlu'na göre daha başarısız buluyor.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 2 bin 432 kişinin katıldığı ve 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile "Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli" kullanılarak gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde "50'nci Yıl Sergisi" düzenlendi
Beylikdüzü'ndeki inşaatta korkutan yangın! Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi
Metro İstanbul Yaz Okulu'nda öğrencilere, bilimsel deneyler eğlenerek öğretiliyor

Gündem Haberleri