Deprem uzmanı uyardı! Bu bölge 6,3’lük bir deprem üretebilir!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından pek çok deprem bilimcinin dikkat çektiği o bölgeye bir uyarı daha geldi.

Fatma Müge Yücetürk - Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin artçıları sürerken deprem uzmanları görüşlerini açıklamaya devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’ta yaşanan 4.0 şiddetindeki artçının ardından, bilim insanları yeni değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Osman Bektaş, kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla riskli bir bölgeye dikkat çekti. Maraş depremlerinin ardından en çok dile getirilen riskli bölgelerden olan Adana’ya bir uyarı daha geldi. Özellikle Adana’nın doğu kesimlerine vurgu yapan Bektaş bu bölgede yer alan fay zonunda aktivite artışı yaşandığını ortaya koyan açıklamalar yaptı. Bektaş paylaşımını, bu bölgede 6,3 şiddetinde bir deprem beklenebileceğini ekleyerek tamamladı.

İşte Prof. Dr. Osman Bektaş’ın konuya ilişkin yaptığı paylaşımın tamamı: “ADANA'NIN DOĞUSUNDA - Kenarlarında büyük depremler üreten Maraş Bloğu saat yönünde dönerek batı kenarında Karataş- Osmaniye-Andırın aktif Fay Zonunda (jeolojik-jeofizik veriler,Över,2018) sismik aktivite artışına neden olmuştur.Fay zonu 1998 M6,3 gibi deprem potansiyeline sahiptir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hacettepe'nin '170 sayfalık' deprem raporu: El ile ufalanabilecek kadar düşük çıktı
Japon deprem uzmanından korkutan uyarı! Bu bölgeye doğru ilerliyor…
İstanbul için korkutan rapor! 5 ilçe deprem için tehlikede

Gündem Haberleri