Denizde kaybolan balıkçı, saatler sonra sağ bulundu

Bartın'da yaşanan olayda denize açıldığı teknesinin motoru arızalanınca kaybolan 48 yaşındaki balıkçı Baykal Özdemir, aradan geçen saatler sonra teknede sağ bulundu.

Bartın'da, denize açıldığı teknesinin motoru arızalanınca kaybolan 48 yaşındaki balıkçı Baykal Özdemir, 36 saat sonra Kastamonu'nun Cide ilçesi açıklarında, aynı firmada çalıştığı balıkçılar tarafından teknede bulundu.

Bartın Limanı Boğaz mevkisinden, perşembe günü saat 18.00 sıralarında, 7 metre uzunluğundaki "Bacanak-2" isimli teknesiyle denize açılan balıkçı Baykal Özdemir, saat 01.30'da arkadaşlarını aradı. Özdemir, arkadaşlarına 1,5 mil açıkta olduğunu, teknenin motorunun bozulması nedeniyle hareket edemediğini belirterek yardım istedi. Bir süre sonra telefonuna ulaşılamayan Özdemir'in arkadaşları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

3 BOT, 1 DENİZ POLİSİ BOTU, HELİKOPTER VE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Dün İnkumu tatil beldesi ile Amasra Tarlaağzı Limanı arasındaki bölgeye Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı 3 bot, 1 deniz polisi botu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter, polis, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Ekipler; karadan, havadan ve denizden arama çalışması başlattı. Kayıp balıkçının çalıştığı "Çolak Ali Balıkçılık'tan arkadaşları da aramalara katıldı.

Meslektaşları Kayıp Baykal Özdemir'i, bugün, saat 06.00 sıralarında, Kastamonu'nun Cide ilçesinin 8 mil açığında teknesi içinde buldu. Aç ve susuz kaldığından bitkin halde olan Baykal Özdemir'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Özdemir'in teknesi de halatla diğer tekneye bağlanıp Sahil Güvenlik ekipleri eşliğinde Kastamonu'nun Cide Limanı'na getirildi. Özdemir, kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TEM'de durdurulan 3 araçtan 101 ruhsatsız tabanca çıktı
Meriç Nehri'nde Balkan Kürek Şampiyonası başladı
Manisa'da tarihi eser operasyonu: 3 şüpheli yakalandı, 37 tarihi eser ele geçirildi

Gündem Haberleri