Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin helikopter kazası bizleri derinden üzmüştür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin acil uçuş yapması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün dünya gündeminde geniş yankı uyandıran İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetinin içinde bulunduğu helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletinde acil iniş yapması sonrası açıklamada bulundu.


İran'da Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin helikopterinin kaza geçirmesi nedeniyle acil iniş uyarısı vermesinin ardından İran'da "Olağanüstü Hal" ilan edildi. Helikopterin iniş yaptığı bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmesine rağmen Cumhurbaşkanı Reisi'nin sağlık duruma dair hiçbir bilgi bilinmiyor. İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamada çok sayıda ekipman gönderildiği ve arama çalışmalarının bölge genelinin sisli ve ormanlık alan olması nedeniyle çalışmaların yavaş ilerlediği belirtildi.

Erdoğan: Reisi'nin kazası bizleri derinden üzmüştür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan "İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına ve hükûmetine milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri