Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu

Son yıllarda artan 'Cuma günleri resmi tatil olsun' istemi sosyal medyada bir kez daha gündeme geldi. Yapılan bir paylaşımın altına binlerce yorum geldi. İşte detaylar....

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X'te yapılan bir paylaşımın ardından 'Cuma günlerinin tatil ilan edilmesi' gündemdeki yerini aldı. Haber, en çok öğrencileri heyecanlandırdı.

Aynı zamanda 'Cuma tatil olsun' paylaşımının altına gelen yorumların altına on binlerce kullanıcı da 'Cuma günü resmi tatil ne zaman olacak' gibi soruları gündeme taşımaya başladı.

Günümüzde Türkiye'nin çalışma düzenine göre, 5 günlük bir model uygulanıyor. Kamuda geçerli olan bu 5 günlük çalışma sistemi özel sektörlde 6 hatta 7 güne kadar çıkabiliyor.

Özellikle Avrupa'da çalışma saatlerinin düşürülmesi hakkında yapılan tartışmaların ardından Türkiye'de de benzer bir tartışma ortaya çıktı. Çalışma saatlerinni düşeceği iddiası beraberinde Cuma günlerinin de tatil olacağı söylemini getirdi

Öyle ki geçtiğimiz haftalarda çoğu medya kanalında haftada 4 gün çalışma 3 gün izin sistemine geçileceği hakkında denemeler yapıldığını ve bu test aşamasından sonra yeni çalışma sistemine dönüleceği öne sürülmüştü.

Türkiye'de 4 gün çalışma, 3 gün izin sistemine dönülmesi durumunda 'Cuma, cumartesi ve pazar' günlerinin tatil olması bekleniyor Bu sebeple başta öğrenciler olmak üzere tüm çalışanlar cuma günlerinin resmi tatil olup olmayacağını yakından takip ediyor.

Hali hazırda bu tartışmalar gündemdeki yerini korurken ve dünyada da yeni çalışma sistemleri denenmeye başlamışken çoğu kişi bu modelin yararlı olacağını savunuyor. Ancak şu an için hükümet kanadında resmi bir açıklamanın olmadığını da ifade edebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını
Spor Yazarı Ercan Güven hayatını kaybetti
Futbolcuları taşıyan otobüs alev alev yandı

Gündem Haberleri