CHP'li Yücel, teğmenlere soruşturma hakkında: "FETÖ zihniyeti rahatsız olur"

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözleri üzerine soruşturma başlatılması hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel, "3- 5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir" dedi.

Yücel, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninin ardından kılıçlı yemin töreniyle gündeme gelen teğmenler hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yücel, "Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenlerinde teğmenlerin ettikleri yeminde yapılan vurgu; Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığıdır. Daha önce de kullanılmış yeminde Anayasaya ve yasalara aykırı bir kelime yoktur. Bu durumdan kim neden rahatsız olur? Bu durumdan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk vb. gibi kumpas davalarıyla, dünya tarihinde emperyalizmi yenen tek düzenli ordu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sanık olarak yargılayan FETÖ zihniyeti rahatsız olur. Bu durumdan "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen, Atatürk'e lanet okuyan zihniyet rahatsız olur. 3- 5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri