CHP'li Başarır'dan 'Mehmet Şimşek' iddiası: 'Gölbaşı'ndaki villasının tadilatını Rönesans'a yaptırdı'

CHP'li Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’ndaki villasının tadilatlarını Rönesans Holding’e yaptırdığını iddia etti.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, "İstanbul Ticaret Odası (İTO), Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ve TÜİK'in verileri, hiçbiri birbirini tutmuyor. Bak Sayın Bakan, "Asgari ücret yüksek" diyorsun, "Enflasyon verileri güzel" diyorsun. Hayat sana çok güzel. Sen Gölbaşı'ndaki villanda gayet güzel yaşıyorsun" dedi.

CHP'li Başarır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başarır, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verileri ile emekli ve memurların maaşının eksik yattığına sebep olduğunu belirterek, "İstanbul Ticaret Odası (İTO) Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ve TÜİK'in verileri, hiçbiri birbirini tutmuyor. Bak, Sayın Bakan, "Asgari ücret yüksek" diyorsun, "Enflasyon verileri güzel" diyorsun. Hayat sana çok güzel. Sen Gölbaşı'ndaki villanda gayet güzel yaşıyorsun. Peki, sana bir soru sormak isterim? Bir iddiaya göre, senin Gölbaşı'ndaki villanın tadilatını, özellikle yapı malzemelerini Rönesans diye bir şirketin yaptığı söyleniyor. Şimdi, çıkıp şunu açıklaman lazım, dürüst bakan, vicdanlı bakan; sen Gölbaşı'ndaki villayı nereden edindin ve onun tadilatını ve yapımını kim üstlendi? Bir tadilat var, gayet lüks bir villan var. Rönesans'ın yaptığı söyleniyor. Bir bakanımız Rönesans'ın uçağına biner, Maliye Bakanımız Rönesans'ın inşaat şirketinin malzemeleri ile villalarını yeniler. İddia bunlar. Sen getirirsin faturalarını; çünkü bir tadilat yapıldığı gerçek, aldığın malzemeleri gösterirsin senden özür dileriz. Ama size hayat güzel. Olan işçiye, olan emekliye, bu ülkedeki yoksula oluyor. Emekliler, asgari ücretliler için temmuz kara geçecek" diye konuştu.

'MAHKEME BAŞKANI EK İDDİANAME İSTEYEBİLİR'

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş davasında eşi Ayşe Ateş ve annesi Saniye Ateş'in ifadelerini hatırlatan Başarır, "Eş ve anne ölüm tehdidi altında olduklarını söyledi. MHP'deki iki çürümüş ismin, kendilerini tehdit ettiklerini söyledi. Ama daha acısı o iki çürümüş ismin, silahla gösteri yapan, bizleri tehdit eden o iki çürümüş ismin, olayın azmettiricisi olduğunu anne ve eş mahkemeye açıkladı. Şimdi mahkeme ne yapmalı? Ey savcılar, hakimler, burada eleştiri sınırlarını aştığımız zaman bize fezleke yollayanlar, ya da ben asla tasvip etmiyorum, Kula Belediye Başkanı makamında iki kişiyi darp etmesi nedeniyle tutuklandı. Katalog suçlarda olmamasına rağmen tutuklandı; ama bu kadar önemli bir cinayet iddiası, eşi ve annesi, Sinan Ateş, "Beni onlar öldürtecek" demesine rağmen fezlekeye girmedi. Anne orada fenalık geçirip bayılıyor, aslında orada fenalık geçirip baygınlık geçirmesi gereken vicdanen mahkeme heyeti ve savcı. Hiç üzülmüyor musunuz siz? Hadi bugüne kadar savcı yapmadı; ama mahkeme başkanı ve heyetin bir yetkisi var, hemen bu ifadelerden sonra suç duyurusunda bulunur ve ek iddianame isteyebilir, fezleke gelir. Fezleke geldikten sonra da bu kadar somut deliller varken bu parlamento MHP'li iki çürümüş isim hakkında kararını verir, dokunulmazlık kalkar ve yargılama yapılır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Alman basınından Merih Demiral iddiası: Kaç maç ceza alacak?
Tekne kaptanından kızının arkadaşına cinsel istismar: Tutuklandı
Spor spikeri Orhan Ayhan, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Gündem Haberleri