CHP, Yargıtay'ın kararı sonrası harekete geçti: 'Anayasal düzene karşı kalkışma girişimi derhal bastırılmalı'

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay kararı üzerine harekete geçti ve Meclis'teki grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı.

Anasaya Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen Can Atalay'ın seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetmiş ve tahliye edilmesi yönünde karar almıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti.

Yargıtay ise Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararına uyulmaması yönünde karar vererek AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan gelişmeler üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, alınan kararı 'anayasal düzene karşı kalkışma girişimi' olarak niteledi ve Meclis'teki grubunu olağanüstü kapalı toplantıya çağırdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özel, "Bugün saat 21.00'de Grubumuzu yargıdaki son gelişmeler üzerine olağanüstü kapalı toplantıya çağırdım. Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez. Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gratis Kasım 2023 kataloğu yayınlandı, hangi ürünler indirime girdi?
Park halindeki araca çarptı, takla atarak durdu
Lastikçi dükkânın bulunduğu yer gündem oldu: 4 günde 200 lastik değiştirdi

Gündem Haberleri