Cezalar artıyor: Sahada 4 binden fazla vergi denetmeni görev yapacak!

Vergi ve sosyal güvenlik alanlarına dair kanun teklifinin görüşmeleri TBMM'de devam ederken, bu yeni düzenlemeyle sahada görev yapan vergi denetmenlerinin sayısı 4 bini aşacak.

Teklifin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesi halinde yeni vergiler ve vergi cezalarının yükseltilmesi gibi pek çok başlık Meclis gündemine gelecek.

Vergi düzenlemesinin amacı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden teklifin; kayıt dışı ekonomiyle mücadele, vergi adaletini sağlama ve ekonomik şeffaflığı artırma gibi hedefleri olduğu belirtildi.

Vergi denetmenleri sahada

Yeni düzenlemeyle kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin güçlendirilmesinin yanı sıra cezaların artırılması da öngörülüyor. Başkasına ait IBAN veya POS cihazı kullanan işletme ve kurumlara caydırıcı idari para cezaları uygulanacak ve yıl boyunca 4 binden fazla vergi denetmeni sahada görev yapacak.

Düzenlemenin getirdiği değişiklikler

Yeni teklifle hayata geçirilecek olan bazı düzenlemeler ise şunlar:

Asgari Kurumlar Vergisi: Yurt içi asgari kurumlar vergisinin yüzde 10 olması kararlaştırılırken; Türkiye'den elde ettikleri kar için Uluslararası şirketlerden yüzde 15 vergi tahsil edilecek.

Emekli Aylığı: En düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükselecek.

Yurt Dışına Çıkış Harcı: Yurt dışına çıkarken vatandaşlardan alınan harç 500 liraya yükselecek ve her sene yeniden değerlenme oranında artırılacak.

Sosyal Güvenlik Desteği: Sigorta tarihi 8 Eylül 1999 öncesinde başlayan kişilerden ilk defa yaşlılık veya emekli aylığı bağlananların aynı iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaları durumunda işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik desteği sonlandırılacak.

Deprem Yardımları: Deprem nedeniyle yabancı devlet kurum ve kuruluşları tarafından yapılacak yardımlara KDV istisnası sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dünya turuna çıkan Rus sosyal medya fenomeni Türkiye'ye gelmişti: Kazada hayatını kaybetti
Eşini boynu ve ayaklarından bağlayıp darbettikten sonra acı çekmesini izlemiş
İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden Ahmet Ersagun Yücel, partiden istifa etti

Gündem Haberleri