Çevre bakanlığına atanan Murat Kurum'dan ilk açıklama: 'Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle görevlendirildim'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı görevine atanan Murat Kurum sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İBB adayı olan Murat Kurum Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirildi.

Fahrettin Koca'nın görevden ayrılacağı iddiaları gündemdeyken dün akşam flaş gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Konuya ilişkin atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığına, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum getirildi.

Göreve getirilmesinin ardından Murat Kurum sosyal medya hesabından ilk mesajını verdi.

Kurum "Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz." dedi.

Kurum şunları yazdı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İki ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı
Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Deniz çayırları neden önemlidir?

Gündem Haberleri