Cem Garipoğlu kimdir, öldü mü yaşıyor mu? Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?

17 yaşındaki Münevver Karabulut katili Cem Garipoğlu’nun hakkındaki haberlerden sonra, Garipoğlu'nun kim olduğu ve mezarının açılıp açılmayacağı merak edilmeye başlandı. Peki Cem Garipoğlu kimdir, öldü mü yaşıyor mu, mezarı açılacak mı?

Münevver Karabulut cinayetini işlemesiyle bilinen Cem Garipoğlu, tutuklanmasının ardından intihar ederek yaşamına son vermişti. Garipoğlu'nun yaşayıp yaşamadığı konusu ise Karabulut'un ailesi tarafından sık sık gündeme taşınmış ve mezarın açılması istenmişti. Peki Cem Garipoğlu kimdir, öldü mü yaşıyor mu? Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILACAK MI?

İstanbul Bahçeşehir'de 3 Mart 2009 tarihinde 17 yaşındaki Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu, tutuklandıktan 5 yıl sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia etmiş, avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Uzun yıllar ve aradan geçen 10 yıl sonra Cem Garipoğlu olayı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması konusunda yeni kararı Münevver Karabulut ve ailesinin avukatı Rezan Epözdemir duyurdu.


CEM GARİPOĞLU KİMDİR?


Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu’nun yeğenidir ve 29 Ekim 1991 doğumludur. Cem Garipoğlu hâlihazırda Silivri’de 5 No’lu L tipi kapalı cezaevinde yatmaktaydı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Sümerbank’ın ortaklarından Mehmet Nida Garipoğlu ve Makbule Tülay Garipoğlu’nun dört çocuğundan ikincisiydi.

Cem Garipoğlu’nun yaşamı, Sümerbank’ın TMSF’ye el koyması ve babasının 18 ay hapse girmesiyle değişmiştir. Baba Mehmet Garipoğlu, çocuklarının çok iyi bir eğitim almasını arzu etmiş ve hapse girdiği dönemde Cem Garipoğlu’nu yurtdışına göndermiştir. 12 yaşında yurtdışına çıkan Garipoğlu, Fransa’da yatılı bir okulda eğitim görmüştür.

17 yaşına kadar Rusça, İngilizce, İspanyolca ve Çince öğrenmek için farklı ülkeleri değiştiren Garipoğlu, daha sonra temelli olarak Türkiye’ye dönmüştür. Ardından ise Türkiye'de ailesiyle beraber yaşamaya başlar.


Türkiye’ye döndüğü 2007 yılında anne Tülay Garipoğlu oğlunu, yaşadıkları villanın tam da karşısında bulunan koleje yazdırır ancak Cem Garipoğlu okulunda pek uyum gösteremez ve başka bir okula geçer.

Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’u vahşice öldürdükten tam 197 gün sonra avukatı tarafından Bahçelievler'de polise teslim edilmiştir.

SENELER SONRA MEZARI AÇILACAK

Seneler sonra ise yeni bir gelişme yaşanarak Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri