Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti

Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı olan Celal Bayar'ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy 103 yaşında vefat etti. İşte Nilüfer Gürsoy'un vefatına dair detaylar...

Cumhuriyet'in kurucu kadrosunda yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı olan Celal Bayar'ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy 103 yaşında, İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

DP başkanı duyurdu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Nilüfer Gürsoy'un vefatını sosyal medya hesabından, "Asırlık bir çınarın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kurucu liderimiz, 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ın kızı, her ziyaretimiz vesilesiyle demokrat geleneğe derin bağlılığını müşahede ettiğim Adalet Partisi eski milletvekilimiz Nilüfer Gürsoy Hanımefendi'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Başta Bayar ve Gürsoy Ailesi olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun." ifadeleriyle duyurdu.


Son yolculuğuna ne zaman uğurlanacak ?

Dr. Nilüfer Gürsoy'un cenaze namazı, bugün (2 Temmuz Salı) ikindi namazının ardından İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde kılınacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, yarın saat 11.00'de düzenlenecek törenin ardından merhume Gürsoy, Cebeci Asri Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.


Nilüfer Gürsoy kimdir?

1921 yılında Bursa'da dünyaya gelen Nilüfer Gürsoy'un babası eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Celal Bayar, annesi ise Reşide Bayar'dır.
Eşi Demokrat Parti Kütahya eski Milletvekili Dr. Ahmet İhsan Gürsoy olan Nilüfer Gürsoy'un kendisi de Adalet Partisi'nde 13. Dönem Bursa, 15. ve 16. dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. Nilüfer Gürsoy, vefatına kadar Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini yürüttü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Marmaris-Fethiye deniz otobüsü seferleri başladı
Ataşehir’de traktör devrildi: 1 yaralı
Mardin'de iş cinayeti: Üzerine beton mikseri pompası devrilen işçi öldü

Gündem Haberleri