Çatalca sahilinde insansız deniz aracı bulundu!

Dün İstanbul Çatalca’da bir sahile vuran insansız deniz aracı hakkında İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi.

25 Temmuz Perşembe günü öğle saatlerinde Çatalca ilçesinin Yalıköy sahilinde insansız bir deniz aracı bulundu. Karaya vuran araçla nedeniyle olay yerine Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri sevk edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Konuya dair detaylı açıklama İstanbul Valiliği’nden geldi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Çatalca Yalıköy sahiline vuran insansız deniz aracının menşeinin henüz belirlenemediği belirtildi. 3 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğinde olan aracın Karadeniz’in kuzeyinden geldiği düşünülürken, bölgede S.A.S. timlerinin çalışma başlattığı açıklandı.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25.07.2024 Perşembe Günü saat 12.00 sıralarında, menşei henüz belirlenemeyen bir insansız deniz aracı Çatalca İlçesi Yalıköy sahiline vurmuştur. Olay yerine ivedilikle Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Olay yeri, güvenlik çemberine alınmış, çevrede bulunan vatandaşların da güvenlik çemberinin dışına çıkarılmaları sağlanmıştır.
3 metre boyunda, 1 metre genişliğinde olan ve Karadeniz’in kuzeyinden geldiği değerlendirilen insansız deniz aracı, bölgeye intikal eden S.A.S. timleri tarafından güvenlik altına alınmıştır.”

Öte yandan Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı, insansız deniz aracının insan kaçakçılığı faaliyetlerinde kullanılabileceğinin değerlendirilmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri