'Casperlar' çetesi polis katili Yunus Emre Geçti'yi savundu: 'AİHM'e şikayet edeceğiz'

"Casperlar" çetesi Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti hakkında açıklama yaparak "Biz Yunus Emre Geçti’nin avukatlık ve cezaevindeki bakımlarını karşılarız, kimseye ihtiyacımız yok" dedi.

Kendilerine "Casperlar" adını veren çete sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak İstanbul Ümraniye'de 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin yanında oldu.

Bahçelievler Devlet Hastanesine yapılan saldırıda motoru temin eden kişinin Yunus Emre Geçti'nin olduğu belirtilen açıklamada, karakolda bu durumu öğrenen polislerin kendisine eziyet ve zulüm etmeye çalıştığı savunuldu.

Yunus Emre Geçti’nin avukatlık ve cezaevindeki bakımlarını karşılayacaklarını belirten çete, 'kötü muamele yapan polisleri' Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet edeceklerini bildirdi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bildiğiniz üzere bir savaşın içindeyiz ve intikamımız için geçtiğimiz haftalarda Bahçelievler Devlet Hastanesine istemeden de olsa bir saldırı yapmak zorunda kaldık, asker ve polis yaralandı. Hastane saldırısında motoru temin eden kişi “Yunus Emre Geçti” kardeşimizdi. Karakolda bunu öğrenen polisler kendisine eziyet ve zulüm etmeye çalıştılar.

Öte yandan açıklamanın sonunda Ersin Gözgü, Hamuş Atız ve Zuhat Altunç'un isimleri yer aldı.

"POLİSLERİ ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Emre kardeşimiz de karakoldan firar ederek bir polise hakkını vermiştir. Bütün alem bizi kardeşlerimize sahip çıkmamızdan tanır. Yunus Emre’nin silahşör olduğunu da herkes bilir. Annesi çıkıp aslan oğlu hakkında saçma sapan açıklama yapmış. Biz Yunus Emre Geçti’nin avukatlık ve cezaevindeki bakımlarını karşılarız, kimseye ihtiyacımız yok.

Ayrıca İnsan Hakları Mahkemesinde kötü muamele yapan polisleri şikayet edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçit'in kaçmasının ardından yaşanan arbedede silahla ateş edilmesi sonucu 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit düşmüştü.

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden ve 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından; "Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Camide imama saldırı: Arkasından yaklaştı, tabureyle vurmaya başladı
Miss Turkey birincisi Aslı Sümen, Chris Bann ile dünyaevine girdi
Görüntüler büyük yankı uyandırmıştı: Gaziantep'te uzun namlulu silahlarla terör estiren şahıslar yakalandı

Gündem Haberleri