Bursa’da dikkat çeken sismik hareketlilik!

Deprem uzmanlarının dikkat çektiği bölgeler arasında ilk sıralarda gelen Bursa’da üst üste yaşanan depremler dikkat çekiyor..

Geçtiğimiz hafta peş peşe yaşanan depremlerle panik yaşanan ve uzmanların da sık sık uyardığı bölgeler arasında yer alan Bursa’da ilginç deprem hareketliliği…

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün son yaşanan depremlere ilişkin açıkladı veriler incelendiğinde, Bursa’nın Gemlik Körfezi’nde yaşanan sismik aktiviteler dikkat çekiyor.

18 Mart 2024 Pazartesi sabah 09.03’te başlayan sismik hareketliliğin gün boyu sürdüğü gözlemlenirken, saat 11.05 ile 11.16 arasında peş peşe 8 hafif şiddetli depremin meydana geldiği ortaya çıktı. Gün içinde son olarak ise 14.01 ve 14.26’da iki deprem daha gerçekleşti.

Bursa’nın sadece Marmara Denizi açıklarında Gemlik Körfezi bölgesinde 18 Mart günü 11 ayrı deprem gerçekleşirken sarsıntıların büyüklüklerinin ise 0,6 ile 1,9 arasında değiştiği görüldü.

Gemlik Körfezi’nin yanı sıra Bursa’da bugün Büyükkumla ve Mudanya Kumyaka bölgelerinde de büyüklükleri 1,6 ile 2,6 şiddetleri arasında değişen 3 ayrı deprem meydana geldi.

Böylece 18 Mart Pazartesi günü Bursa’da toplam 14 ayrı hafif şiddetli deprem yaşanırken, sarsıntıların bölgede daha büyük bir sismik hareketliliğe neden olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri