Bursa'da balıkçıyla dostlukları film olan Yaren leylek yeniden göç yoluna çıktı

Bursa'da balıkçı Adem Yılmaz'a yıllardır göç ettiğinde gelen ve filmlere konu olan Yaren leylek, yeniden göç yoluna çıktı. Yaren leylek en son Mart ayında Eskikaraağaç'a gelmişti.

Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (68) ile dostluğu filme konu olan, mart ayında 13'üncü kez Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne gelen Yaren leylek, göç yoluna çıktı.

Türkiye'yi, Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü. Geçen 13 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz'ın kayığına konan, bu yıl da mart ayında eşi Nazlı ile birlikte gelen "Yaren', göç yoluna çıktı.

Doğa ve yaban hayat fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gelişini her yıl milyonların takip ettiği Yaren Leylek eşi Nazlı ile birlikte dün göç yolculuğuna çıktılar. Adem Amca da bugün ayrılışlarını haber verdi. Sahipsiz kalan yuvaya kumrular, sığırcıklar, kargalar dadandı bile. Bir çırpıda uçsunlar, kolayca gitsinler yine gelsinler" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri