Bursa Valisi Demirtaş’tan yangın açıklaması

Bugün Bursa Yıldırım’da fabrikalar bölgesinde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek üç iş yerine sıçramıştı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ederken Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yangına ilişkin ilk bilgileri paylaştı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’tan Yıldırım ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesi’nde 23 Temmuz Salı sabahı başlayan yangına dair ilk açıklama geldi. Yangının geri dönüşüm tesisinde başladığını ve diğer iş yerlerine de sıçradığını belirten Demirtaş, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Bir itfaiye yaralandı

Mahmut Demirtaş kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda, Bursa Yıldırım’da başlayan fabrika yangınına ilişkin ilk bilançoyu açıkladı. Demirtaş, yangında ölen bulunmadığını belirtirken, bir itfaiye erinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

7 fabrikadan 4'ü ağır hasarlı

Vali Demirtaş, yangından etkilenen bölgeye yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 3 saatte kontrol altına alınan ve soğutma çalışmalarının devam ettiği yangından 7 fabrikanın etkilendiğini belirten Demirtaş şunları söyledi:

"Şu an 7 fabrikada yangın meydana geldi ve 4'ünde ciddi hasar var. Yangının çıkış sebebini tam bilemiyoruz. Arkadaşlarımız inceliyorlar. İtfaiye raporu çıktıktan sonra bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Hiç kimsenin canına zarar gelmedi. Yangın 4 fabrikada etkili oldu. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İtfaiye, orman teşkilatı ve emniyetin TOMA'ları birlikte çalışıyor. Ciddi bir sıkıntı kalmadı diye düşünebiliriz. Kimsenin burnu kanamadı. Sadece bir tane itfaiye eri dumandan etkilendi. Onu da hastaneye sevk ettik. Çok şükür, ciddi bir sıkıntımız yok. Hasar gören yerler; strafor, geri dönüşüm ve tekstil fabrikaları. Etraftaki evlere yangının yansımaması için tedbirlerimizi aldık. Şu an itfaiyenin tamamı buradalar. 400'ün üzerinde personelimiz çalışıyorlar. Yangın büyüktü ve çok şükür arkadaşlarımız büyük bir gayret gösterdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Şu an evlerle ilgili ciddi bir sıkıntımız yok" dedi.

TOMA'larla müdahale

Yangından etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Bursa Valisi Demirtaş konuya dair yaptığı sosyal medya paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Yıldırım ilçemiz Çelebi Mehmet mahallesinde faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında çıkıp çevre iş yerlerine sıçrayan yangına; Yıldırım Belediyesine ait araçlar, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA’larla müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Yangında herhangi bir can kaybı olmamakla birlikte dumandan etkilenen bir itfaiye erimiz tedavi amaçlı hastaneye sevk edilmiştir.

Yangını kontrol altına almak için özveriyle mücadele eden tüm personelimize teşekkür ediyor, firma yetkililerine ve yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

E5 yolunda kaza geliyorum demedi!
Bakan Yerlikaya açıkladı: PKK elebaşı lehine slogan atan şüpheliler yakalandı
MHP lideri Bahçeli'den 154 kişilik liste açıklaması: 'Dosya elimizde günü geldiğinde eyleme geçilecek'

Gündem Haberleri